Hogyan lehet átiratkozni a Ciszterci Szent Imre Gimnáziumba?
Sziasztok! Én most vagyok 9-es de nyelvi szakos voltam, szóval 10-es lennék. A mostani iskolámat nagyon utálom, de anno nem vettek fel máshova mert nem lett jó a matek felvételim. Azóta járok magántanárhoz, és úgy vélem fejlődtem ebben a tantárgyban és megtudnék írni egy jó átvételi vizsgát.
A kérdésem az lenne (főként azokhoz akik ide járnak), hogy milyen az iskola? A tanárok kedvesek? Jó az osztályközösség? Van más is aki átvételi vizsgát tett?
A válaszokat előre is köszönöm! :)
Mi ezt tavaly megtettük, de elutasítottak, mondván teljes létszámmal működik az iskola, nincs plusz helyük. Valószínűleg ez az idén sincs másképp
Szerintem más iskolánál próbálkozz
Nagyon köszönöm az eddig beérkezett válaszokat!
3-as. Igyekszem, hogy minél jobb legyen a bizonyítványom.🙂
Egy jobb iskola simán elutasíthat helyhiányra hivatkozva.
Keress a képességeidnek megfelelő iskolát ami átvesz!
Az iskola pedagógiai programjában le vannak írva az átvétel feltételei.
Innen érheted el: [link]
Ez vonatkozik az átvételre:
"Iskolánkat sokan keresik meg, hogy már meglévő osztályokba szeretnék beíratni
gyermekeiket. Számukra az átvétel szabályai a következők:
A szülő kérelmére, érvényes bizonyítvány benyújtásával az iskola igazgatója dönt a felvétel feltételeiről. Döntése előtt kikéri az igazgatóhelyettesek véleményét. Felvétel az adott osztályban rendelkezésre álló szabad férőhely terhére történhet. Szükséges hozzá a korábbi tanulmányok sikeres teljesítése.
A tanuló átvételére akkor van lehetőség, ha az általa tanult tantárgyak többsége megegyezik az iskolánkban tanult tantárgyakkal, illetve a különbség, valamint a tananyagban való esetleges elmaradás mértéke még pótolható. Az átvételkor figyelembe kell venni az átveendő tanuló magatartását, szorgalmát és a vele szemben alkalmazott fegyelmező és fegyelmi intézkedéseket.
Az érdeklődést egy beszélgetés követi a szülőkkel, a jelentkező diákkal és a választott osztály osztályfőnökével. A beszélgetés célja, hogy megállapíthassuk, képes-e bekapcsolódni a diák egy már meglévő osztály munkájába, illetve mely tárgyakból van szükség esetleg különbözeti vizsgára.
Ha az igazgató különbözeti vizsga letételéhez köti a felvételt, egyúttal azt is megszabja, hogy a beszámoltatás milyen formában történjen, szükség esetén türelmi időt hagy a jelentkezőnek.
A vizsga várható időpontját és tartalmát a felvételi döntéssel együtt közöljük a tanulóval.
Nagy lemaradás esetén iskolai javaslatra az igazgató évfolyamismétléshez kötheti az átvételt."
7-es! Hű! Nagyon szépen köszönöm a részletes leírást! :)
És a többi válaszolónak is nagyon köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!