Mi értelme a testnevelés órának, ráadásul heti ötnek?
Utáltam a tesiórákat. Én is vékony voltam, mint az ujjam. Mindig fáztam, utáltam, hogy bugyiban kell lenni. Utáltam körbe-körbe futni, mint egy idióta. A szekrényugrástól és minden ilyen nyaktörő marhaságtól fóbiám volt. Utáltam a labdajátékokat, amit a többek olyan komolyan vettek, mintha olimpián lennének, lökdösődtek, tapostak. A mi sulink évente egyszer még atlétikai bajnokságot is tartott. Utáltam azt is.
És akkor nekünk még nulladik óra is volt a tesi. Mindezt reggel 7-kor. Pedig nekünk csak hetente kétszer volt. Sajnálom a mostani gyerekeket hetente ötször.
Egyetértek a kérdezővel, semmi értelme, csak egy plusz szenvedés a gyerekeknek az iskolai gyötrelmek között.
16-os:
Én középiskolás koromban kezdtem sportolni. Hatosztályos gimnáziumba mentem, nem sport tagozatra, de az iskola alapvetően sportiskola volt, mert sok egyesületi edző volt testnevelés tanár, meg az iskola együttműködött a helyi egyesülettel. A hetedik osztály az olyan volt, hogy 165 centiről, hirtelen őszre megnyúltam 180 centi magasra (férfi vagyok), tipikusan az a kor, amikor megnyúlsz, mint az állat és az izomzat nincs meg. Erre rögtön beállítottak mindenféle felmérés nélkül időre futni. Imádtam, főleg amikor a tanár közölte, hogy a vonalon belül kell futni, mert máskülönben karó. :D Az egyetlen szerencsém az volt, hogy engem mindig érdekelt az edzés és otthon mindig edzettem magamnak meg egy idő után egyesületben is sportoltam és nem tudott rossz jegyet adni. De a labdajátékoknál meg nálunk is az volt, hogy életre-halálra ment. Rendes focipálya nem volt, hanem egy kis dühöngő csak elkerítve, ott aztán ment minden. A kosárlabda az valamivel lazábban ment, de ott is voltak esések, seggre ültetős cselek, gyűrűt leszakító zsákolás, izomból öklelés és társai, bár én a labdajátékokat mindig élveztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!