Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi értelme a testnevelés...

Mi értelme a testnevelés órának, ráadásul heti ötnek?

Figyelt kérdés
Semmi értelme, csak viszi az időt, így is sok óra van, hamarabb hazamehetnének a diákok. A legtöbb iskolában nincs még normális udvar se, gimnáziumokban még egyáltalán udvar sincs sok helyen. A tornaterembe be se férnek a gyerekek, az utcán kell futni, ha rossz az idő akkor meg bent a folyosón meg a lépcsőkön. A feladatok is idejétmúltak, a poroszos időkből visszamaradt értelmetlen dolgok, mint a tornaelemek (gyűrű, párhuzamos korlát, bukfencek, kötélmészás), futás fel-alá "x" időre. Legalább hagynák a gyereket játszani, de még azt se lehet és le se fogy tőle senki, aki túlsúlyos.

2023. szept. 3. 21:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
76%
Ettől lesz jó kondid az akksigyárba meg ha egy buta tanulatlan fizikai munkás vagy akkor nem kérdőjelezed meg a FIDESZ létjogosultságát, úgyhogy semmi értelme hogy jó oktatást kapj aminek hála megtanulsz összefüggésekben gondolkozni. Helyette célszerűbb tesizni, ének zenét hallgatni és 300 éve megírt irodalmi verseket magolni, mert attól nem kell félni hogy egy jó problémamegoldó komoly ember leszel.
2023. szept. 4. 01:05
 12/16 anonim ***** válasza:
34%
Nézd meg a fiatalok testfelépítését és rájössz.
2023. szept. 4. 07:09
 13/16 A kérdező kommentje:
13-as: Tesitől nem leszel izmos. Minden ismerősöm iskolában vagy vékony volt, normális értelemben vagy volt túlsúlya, de nem vészes, 1-2 ember volt súlyosan kövér. Kigyúrt nem leszel, csak ha minden nap az edzőteremben fekszel a gépeken és emelgeted a tárcsákat meg vedeled a fehérjeport, tömöd magadba a húst. Régen a fizikai melósok se voltak agyon gyúrva, mind szikár ember volt.
2023. szept. 4. 15:02
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Elhízott állatok még ennyit sem mozognának, nem igazi sportról beszéltem.
2023. szept. 4. 16:44
 15/16 anonim ***** válasza:

Utáltam a tesiórákat. Én is vékony voltam, mint az ujjam. Mindig fáztam, utáltam, hogy bugyiban kell lenni. Utáltam körbe-körbe futni, mint egy idióta. A szekrényugrástól és minden ilyen nyaktörő marhaságtól fóbiám volt. Utáltam a labdajátékokat, amit a többek olyan komolyan vettek, mintha olimpián lennének, lökdösődtek, tapostak. A mi sulink évente egyszer még atlétikai bajnokságot is tartott. Utáltam azt is.

És akkor nekünk még nulladik óra is volt a tesi. Mindezt reggel 7-kor. Pedig nekünk csak hetente kétszer volt. Sajnálom a mostani gyerekeket hetente ötször.

Egyetértek a kérdezővel, semmi értelme, csak egy plusz szenvedés a gyerekeknek az iskolai gyötrelmek között.

2023. szept. 6. 18:19
 16/16 A kérdező kommentje:

16-os:

Én középiskolás koromban kezdtem sportolni. Hatosztályos gimnáziumba mentem, nem sport tagozatra, de az iskola alapvetően sportiskola volt, mert sok egyesületi edző volt testnevelés tanár, meg az iskola együttműködött a helyi egyesülettel. A hetedik osztály az olyan volt, hogy 165 centiről, hirtelen őszre megnyúltam 180 centi magasra (férfi vagyok), tipikusan az a kor, amikor megnyúlsz, mint az állat és az izomzat nincs meg. Erre rögtön beállítottak mindenféle felmérés nélkül időre futni. Imádtam, főleg amikor a tanár közölte, hogy a vonalon belül kell futni, mert máskülönben karó. :D Az egyetlen szerencsém az volt, hogy engem mindig érdekelt az edzés és otthon mindig edzettem magamnak meg egy idő után egyesületben is sportoltam és nem tudott rossz jegyet adni. De a labdajátékoknál meg nálunk is az volt, hogy életre-halálra ment. Rendes focipálya nem volt, hanem egy kis dühöngő csak elkerítve, ott aztán ment minden. A kosárlabda az valamivel lazábban ment, de ott is voltak esések, seggre ültetős cselek, gyűrűt leszakító zsákolás, izomból öklelés és társai, bár én a labdajátékokat mindig élveztem.

2023. szept. 6. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!