Mekkora az esély a 2024-es felvételi rendszerben a bejutásra egy karrierváltó 30+ felnőttnek?
Szeretnélek lebeszélni a dietetikáról. Egy egyszerű statisztikát hozok
Az országban jelenleg 3 egyetemen képeznek dietetikusokat SE-ETK, DE-ETK és PTE-ETK összesen 4 képző heylen nappali, levelező és keresztféléves képzésben. Államilag finanszírozott és önköltséges formában.
Az 1 tanévre ( 2 szemeszter) felvehető hallgatók száma 2023-ban:
Se- ETK felvehető keretszám 100 Fő, PTE-ETK felvehető keretszám 100 Fő, DE-ETK felvehető keretszám 100 Fő, tétlezzük fel,hogy a felvehető keretszámok 80 %-át töltik fel az akkor is összesen 3x80 = 240 Fő. 4 év múlva ebből kb 40%-os lemorzsolódással szűámolva ( ennyi a min.) vágez 140 fő. Az országosan várható állásheylek száma 20 éve éviente 10-15 fő között mozog. Ennyi!
Ahhoz,hogy vállakozásod lehessen egycsomó törvényi feltételnek kell megfelej. Egyik ilyen fontos,hogy csak 2 év szakmai gyakorlat után lehetsz egyéni vállakozó, kaphatsz egnedélyt az NNK-tól. A gyakorlatot jó esetben korházi önkéntesként ( ha nincs állásod) vagy vállakozónál önkéntesként tudod még megszerezni.
Szép új pálya hajrá!
5-ös, erre én is kíváncsi lennék, írsz majd a fejleményekről? Őszintén remélem, hogy beleszámítják és sikerrel jársz. Teljesen átérzem a helyzeted, én is azon filózom, hogy visszaköltözök a családi házba albérletből és keresek egy részmunkaidős állást a mostani teljes helyett, ami mellett érdemi tudást is lesz energiám a fejembe verni. Mindez mégis inkább kérdőjellé változott, hogy még így sem biztos a siker.
Van-e tényleg esélyünk?
Kérdező, laikusként én a helyedben cseppet sem aggódnék ilyen eredményekkel a hátam mögött!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!