Ha megbukok pótvizsgán de tudom az anyagot, van-e még esélyem folytatni a következő évfolyamon?
Jövő héten pótvizsgázok irodalomból esti iskolában úgy, hogy egész évben tanultam, négyes volt az átlagom (!) viszont a tanárnak nem tetszett, hogy keveset jártam be az évben a többiekhez képest, így mindössze pár jegyem volt. (Elég lett volna ahhoz, hogy le lehessen zárni)
A tananyagot tudom, viszont félek, hogy még mindig pikkel rám és direkt azért megbuktatna, mert nem jártam be, hiszen felhozta, hogy a többiekkel szemben ezt nem tehetem meg. Nem érdekli, hogy dolgoztam, azért nem tudtam bejárni.
Ha megbukok a pótvizsgán most augusztusban van esélyem bármilyen másik vizsgával, esetleg másik iskolában bizonyítani a tudásom? Nem szívesen járnék ki plusz egy év középiskolát munka mellett.
Most már nem tudsz mit tenni, a bukás közlése után öt munkanapon belül kérhettél volna független vizsgabizottságot (kb.8eFT), akkor másik iskola tanárai vizsgáztatnak pótvizsgán.
Ha nem függetéen bizottságot kérsz, hanem az iskolában pótvizsgázol, a pótvizsgán akkor sem egy tanár van (írásbelin lehet, de akkor magát a beadott dolgozatodat több ember átnézi), nem nagyon van ilyen, hogy "négyesre tudom, de megbuktatnak". A szubjektivitás csak a billegő jegyeknél számít, tehát hogy egy halovány kettes vagy egy erős egyes :)
Ha a pótvizsgán megbuksz, maradsz x-es. Ha átmész, x+1-es. Ilyen egyszerű.
Nyilván nem a tanév folyamán kezdtél el dolgozni, pontosan tudtad a tanév megkezdése előtt, hogy meló lesz és ez megakadályozza a tanulmányi kötelességeid teljesítését. Talán akkor
a. nem kellett volna munkát vállalni
b. ha az a. nem megoldható, más munkát kellett volna vállalni, ami idomul a tanévhez
c. nem kellett volna akkor az iskolába feccölni
De így most a nem-bejárás jogos következményét sínyled meg. Gondold ezeket át a következő évben.
#8 Nem lényegtelen, hogy volt-e elég jegye, lásd köznevelési törvény (de a szakképzésiben is benne van): "...egy tanítási évben az igazolt és
igazolatlan mulasztása együttesen a kétszázötven foglalkozást vagy
egy adott tantárgyból a foglalkozások harminc százalékát
meghaladja, és emiatt a tanuló teljesítménye tanítási év közben nem
volt érdemjeggyel értékelhető," - az ÉS azt jelenti, hogy az osztályozóvizsgához mindkettőnek fenn kell állni, a többlethiányzásnak és a nem értékelhetőségnek.
Utóbbit a ped. programban (szakmai programban) lehet pontosítani: minimum x db. érdemjegy vagy max. 1 TZ jegy hiányozhat, stb.
Tehát nem automatikusan évismétlés a 30% feletti hiányzás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!