Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Most mennék 10. Be de arra...

Most mennék 10. Be de arra gondoltam hogy ott hagyom a közép sulit és ezt a 2 évet amíg nem leszek 18 le dolgozom valahol pénzért aztán ha azt be töltöttem le teszek egy gyorstalpaló érettségit. Szerintetek ez így jó ötlet?

Figyelt kérdés
2023. aug. 24. 22:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

7-es válaszoló vagyok.

Hidd el, sose lesz több szabadidőd, mint iskolás korodban.

Például itt volt a nyári szünet, írd le nekünk, hogy milyen lépéseket tettél ez idő alatt egy online vállalkozás beindításához.

Ha valamit valóban el akarsz érni, akkor teszel érte, és nem a kifogásokat keresed. Nem attól fogsz hirtelen szuper vállalkozóvá válnod, ha otthagyod a sulit. Legtöbb vállalkozó sem úgy kezdi, hogy rögtön amint kitalálja, hogy vállalkozni fog, otthagyja addigi munkáját. Egy vállalkozás felépítése és beüzemelése éveket is felölelhet, és még profitról nem is beszéltünk.

Hogy akarod eltartani magad azalatt az idő alatt, amíg a vállalkozásod még nem partiképes? Dolgozni fogsz napi 8 órában? Akkor már ugyanott tartasz, mintha suliban ülnél napi 6-7-8 órában. És lehet, hogy kecsegtető a gondolat, hogy minél hamarabb pénzt keress, de sokkal nagyobb vesztesés, felelőtlenség és veszélyes is otthagyni a sulit emiatt.

Kezdj el suli mellett olyan dolgokkal foglalkozni, amik érdekelnek, így átvészelheted a suli okozta kellemetlenségeket, és legalább lesz valami fogalmad arról érettségivel a kezedben, hogy mit is kezdhetnél utána magaddal.

Én is voltam sulis, nem is olyan régen, és mellette rengeteg szakkörre, foglalkozásra jártam, mégis kiváló eredménnyel érettségiztem. Szóval ne mondd, hogy iskola mellett semmire sincs időd. Csak nem akarod igazán. Aki meg tengődik, az suli nélkül is tengődni fog.

2023. aug. 26. 10:12
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Utólag nagyon meg fogod bánni ha most abbahagyod a sulit. Munka mellett sokkal nehezebb lesz tanulni; nincs olyan, hogy gyorstalpaló érettségi, ugyanúgy ki kell járnod a 12 osztályt estin is. Ott is készülni kell, vannak házi feladatok, vizsgák, pont mint nappalin. Ráadásul ha kifogsz egy olyan munkahelyet, aki nem támogatja a tanulmányaidat, akkor még nehezebb lesz: megoldani a bejárást a 20 akárhány nap szabadságból, vizsgákra készülni, stb.
2023. aug. 26. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!