A MATE az valami államhoz közeli kamu egyetem mint az NKE vagy rendben van?
Ottani diakkent (godolloi campus) azt gondolom, hogy jol oktatnak, nagyon rendesek es nagytudasuak az oktatok.
Van ami kevesbe hangsulyos, meg teny hogy nem itt a legnehezebb diplomat szerezni, de szerintem nem feltetlen ennek kellene hangsulyosnak lennie. Feleslegesen viszont nem szivatnak.
Raadasul tudod kombinalni BME-s, es ELTE-s mesterszakokkal is a végzettségedet.
Köszi, hogy ezt leírtad… Az a baj, hogy akit ismerek és NKE-s diplomája van, azt a környezete nem ismeri el diplomásként, meg az idegenek sem nagyon. Ha felmerül, hogy hol végzett, viccet csinálnak belőle.
Pedig abszolút nem könnyű elvégezni egy államtudományi szakot sem, illetve még 10-11 éve az NKE sem volt annyira durván fideszes befolyás alatt mint ma… Viszont ez az ismerősöm (rokonom amúgy) aki az NKE-n végzett azt mondja, hogy mostmár ezek miatt megbánta hogy oda ment.
És félek, hogy a MATE-el is hasonló lenne a helyzet, ha odamennék és sikerülne ott végezni.
Engem érdekel nagyon a mezőgazdaság, de elsősorban nem mint alkalmazott szeretnék benne dolgozni, hanem szeretnék egyszer vállalkozóvá válni…
De ehhez is ugyanúgy szükséges, hogy mélyrehatóan megismerjem a mezőgazdasági folyamatokat, szeretnék nagyon elmélyülni benne, akár doktorálni is egyszer (persze ezt nem kell el kiabálni amíg teljesen laikus vagyok)… De vannak kétségeim afelől, hogy Magyarországon van e erre alkalmas egyetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!