Nappali képzés elvégzése diákhitelből?
Én pénzügy-számvitel szakon végeztem 2019-ben, nekem megérte. Vidéki egyetem volt úgyhogy 1,26 millióból megúsztam és mivel piacképes szak a psz a diploma megszerzése után 2 hónappal volt munkám (vagy ha maradok ott ahol a szakmai gyakorlatot végeztem akkor már végzés előtt lett volna, de inkább kerestem egy jobb lehetőséget). Még kb. 300 ezer visszavan, ki tudnám egyben fizetni de mivel nem kamatozik nem sietek vele.
Olyan szak esetén kevésbé javasolnám amivel aztán nehéz elhelyezkedni vagy ismerten keveset fizet, pl. 5 éves tanári képzésre vagy szociális munkás szakra nem vállalnám be. Olyan képzések esetén is átgondolnám azért aminek nagyon húzós a tandíja szemeszterenként, mert ha pl orvosinak nekiállsz hitelből azt utána nem bölcs döntés ott hagyni 3 éven belül ha mégse tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!