Ha szemüveges vagyok és -4 dioptriám Van, arra kapok az egyetemen plusz pontot szoc támnál vagy a koli jelentkezésnèl?
Természetesen.
Mi több, az egyetem állja a lézeres látásjavító műtétet is, ha esetleg arra volna igényed.
Nem tudom miért kell ilyen stílusban válaszolni. Teljesen jogos a kérdés, PTE-n például jár pont arra, hogyha valaki szemüveges.
Kérdező, én nem az ELTE-re járok, így nincs pontos infóm, de a honlapjukon egy ilyen dokumentumot találtam: [link]
Ez alapján sajnos itt nem adnak pontot a rövidlátásra, de esetleg kérdezz rá a HÖK-nél, hátha ez már elavult információ.
Imádom ezt az oldalt, komolyan.. Mielőtt lepontozzátok a választ igazán utánanézhetnétek, hogy mi az igazság. PTE-re járok, már 5x beadtam ezt a szociális helyzetet felmérő lapot, csak tudom mire adnak pontot..
Egyébként szerintem abszolút nem igazságtalan, hogy jár érte pár pont a szociális ösztöndíjnál, mert ott azt kell felmérniük, hogy a hallgatónak milyen költségei vannak. Nekem például még mindig annyit romlik a szemem, hogy évente új szemüveget kell csináltatnom és mivel cilinderes is vagyok, ezért nem tudom megvenni a bolti olcsó szemüveget, mindenképp optikában kell csináltatnom, ami ha csak lencsét csináltatok, akkor is alaphangon 50 ezer körül kezdődik.
Ha nekem nem hisztek, akkor tessék, nézzétek meg: [link]
III./b) A pályázó szemüveges/kontaktlencsét
hord (2. oldal) igen: 2 pont, nem: 0 pont (8. oldal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!