PhD hallgatók! Nektek a nyarak mennyire szabadak? Júniusban ameddig tart a vizsgaidőszak még bent kell lenni, de a július és az augusztus szabad?
Elsőéves PHD-s vagyok. Júniusban volt még saját vizsga, aztán vizsgafelügyelet, záróvizsga titkárkodás, felvételi vizsgáztatásban titkárkodás, konferenciaszervezésben segédkezés-titkárkodás. Júliusban semmi, augusztus végén talán lesz egy értekezlet. Nincs kötelező bennlét (de nem is vagyok tagja kutatócsoportnak), meg kötelező feladat nyárra, néha jön 1-1 email, hogy önkéntes alapon keresnek pl. nyelvvizsgára felügyelőt, de általában van rá más önként jelentkező.
A feladat persze megvan nyárra, leegyeztettem a témavezetőimmel, mik a terveim a kutatásom területén, lényegében előkészítek egy folyóiratcikket őszre, meg felkészülök egy őszi konferenciára. De az időmet magam osztom be, majd ősszel konzultálok/beszámolok.
Köszi a válaszod!
Akkor úgy tűnik nálatok rugalmasabban. Nálunk 3-4 nap az állandó, de ahogy észrevettem az is probléma, hogy hétvégente otthonról nekem kényelmesebb saját környezetben szakirodalmazni vagy cikket írni. Korábbról van már cikkem azt is otthonról írtam.
Kissé nekem kötöttnek és merevnek tűnik a rendszer, de majd kiderül mi lesz a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!