Mehetek orvosnak 30 évesen?
Az orvosin nincsen életkori felvételi korlát. Ha teljesíted a követelményeket akkor mehetsz egyetemre. A megélhetésedet majd megoldod.
Pár éve az SOTE-n diplomázott egy 53 éves úriember. Hozzá képest te egy ifjú titán vagy.
Olyan szinten megvan rá a lehetőséged, hogy a felvételit engedik, nincs korhatárhoz kötve az egyetem elkezdése, nekem is van 30-hoz közeli (elnézést kérek minden 27-28 évestől), sőt 40+-os évfolyamtársam is orvosin.
Azt, hogy anyagilag megvan-e rá a lehtőséged, azt meg neked kell eldöntened. Maradtak-e állami féléveid? Van-e a segítene anyagilag, akár tandíjban, akár lakhatásban, akár csak a könyveket, eszközöket egyéb kellékeket kifizetni? Diákhitel szóba jöhet? A legjobban nyilván úgy járnál, ha eddig még nem használtál fel állami félévet és olyan városban (vagy legalább elég közel) laksz, ahol van orvosi egyetem.
A fentebb említett "idősebb" (azért még 30 évesen persze nem idős az ember) évfolyamtársaim vagy nem jártak még egyetemre, hanem dolgoztak előtte és onnan van pénzük rá, vagy a családja fizeti a tandíjat, mert már nincs állami féléve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!