Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Fel tudom venni később a tárgyat?

Fel tudom venni később a tárgyat?

Figyelt kérdés

Ebben a félévben volt egy vizsgám, amin nem jelentem meg. Felvettem a vizsgát, de nem tudtam elmenni és már leadni sem tudtam előző nap a vizsgát. Szóval nem jelentem meg a vizsgán és a pótvizsgára sem tudtam elmenni, azt már fel sem vettem.

Most küldtek egy e-mailt, hogy az igazolatlan távolmaradás miatt ki kell fizetnem 3500ft.-ot. Ezt értem, illetve tudtam, hogy ennek ilyen következménye van, szóval nem lepődtem meg.

A kérdésem az, hogy ezek után ezt a tárgyat minden további nélkül felvehetem majd a következő félévben, amikor indítják vagy erre is külön kérvényt kell majd írni, hogy újra felvehessem? Vagy hogy működik ez? Mert már annyi minden olvastam, hogy kicsit belezavarodtam.

Elte btk-s vagyok.

A válaszokat előre is köszönöm!

2023. júl. 24. 12:23
 1/3 anonim ***** válasza:
96%
Felveheted majd a tárgyat, nem kell hozzá kérvény.
2023. júl. 24. 12:28
 2/3 A kérdező kommentje:

Szuper, köszönöm!

Megnyugodtam!

2023. júl. 24. 12:31
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
A nem teljesített tárgyak újbóli meghirdetésénél természetesen jogod van az adott tárgyat újra felvenni. Ez alól csak egy kivétel van: ha valaki eléri az adott egyetemen az egy tárgy felvehetőségének maximumát (ami a TVSz-ben le van írva, de ez sehol nem kisebb háromnál). Arra viszont sajnos számíthatsz, hogy a nem teljesített tárgyak újrafelvételének bizonyos egyetemeken van egy pár ezer forintos díja, amit a tárgyfelvételi időszak után fognak kérni tőled.
2023. júl. 24. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!