Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi az oka,hogy sok egyetemen...

Mi az oka,hogy sok egyetemen olyan "egyszerű" a diplomaosztó?

Figyelt kérdés

Az egyik unokatestvéremnek az ELTE-n volt.Az teljesen olyan volt, mint egy középiskolai évzáró.Semmi talár, kalapfeldobás meg ilyesmi.

Ahol én végeztem, ott sem volt semmi, zakót felvettem és átvettük a diplomát.

Viszont, most végzett az öcsém, a győri egyetemen.Ott tiszta amerikai stílusú volt.Szép talárjuk volt, hozzáillő sapka, amit a hallgatók feldobtak.Olyan igazi ünnepélyes, hangulatos volt az egész, megvolt az életérzése, amikor feldobták a kalapot.

Irigykedtem is rá, hogy nekem ilyen nem volt.

2023. júl. 22. 21:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
75%

#9 Az ELTE is közvetíti élőben, csak nem nyilvános a hozzáférés. A végzősök megkapják a linket és akinek akárják, elküldik.

#10 Nekem nem volt kinek mutogatni.Nagyszüleim már eleve nem éltek. Nem voltak rokonaim, szüleim se utaztak ezért órákat. Konkrétan csak a párom volt ott, aki amúgy szaktársam volt, csak ő később végzett. De még az ő oldaláról se érdekelt senkit, hogy nekem lesz valami. Én amúgy is magamnak csináltam, nem mutatogatásból. Valahogy nekem a diploma volt a legfontosabb, és hogy egy magas rangú professzor adta át, nekem ez többet ért, mint a kalapdobálás. Persze, én is örültem volna valami egyenöltözéknek, hogy mégse olyanok legyünk, mint a vendégsereg.

2023. júl. 23. 14:08
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk rendes taláros, sapkafeldobós diplomaosztó volt a PTE-n, nekem nagyon nagy élmény volt, jó volt a hangulat. A kesztyűt megtarthattuk, ingyenes volt az egész, csak a belépőkért kellett fizetni. De valószínűleg sima öltönyös eseményként is jó lett volna, nem az volt a lényeg.
2023. júl. 23. 14:48
 13/13 anonim ***** válasza:
14%

"Nem voltak rokonaim, szüleim se utaztak ezért órákat. Konkrétan csak a párom volt ott, aki amúgy szaktársam volt, csak ő később végzett. De még az ő oldaláról se érdekelt senkit, hogy nekem lesz valami."

Én azért kellemetlenül érezném magam, ha az életem talán egyik legnagyobb mérföldkövére a lőtéri kutya se volna kíváncsi, és venni a fáradtságot, hogy eljöjjön. XD

2023. júl. 23. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!