Melyik könyv az amit szívesen olvastatok volna kötelezőként?
Én idén érettségiztem és a gimis 4 évem alatt kevés tárgy volt amit az irodalomnál jobban gyűlöltem volna. Főleg azokat a részeket ki nem állhattam amikor verseket vettünk, viszont két hónappal az érettségi előtt egyre inkább elkezdtek foglalkoztatni a világirodalom klasszikusai szégyen nem szégyen de egy anime-nek köszönhetően. És egyre több klasszikust olvastam és olvasok azóta és azon kaptam magam
rácsodálkoztam, hogy pl: Dosztojevszkij, Poe, Agatha Christie, Orwell vagy Verne hogyhogy kimaradt a tanmenetből pedig letenni alig tudtam őket, de így utólag azt is fájlalom, hogy Shakespeare kimerült a Rómeó és Júliában iskolai szinten. Így utólag pedig azt mondom, hogy sokkal de sokkal szívesebben olvastam volna őket mint, kötelező olvasmány mint mondjuk egy Antigonét (könyv felett annyit életemben nem szenvedtem) vagy a Szigeti veszedelmet.
Poe és Dosztojevszkij régen tananyag volt, de persze lehet, hogy kivették, mert sok az anyag.
Nekem az egyik nagy kedvencem Robert Merle, A védett férfiakat többször is olvastam, de A sziget, vagy a Malevile is nagyon jó. De Merlét is említik középiskolában, A mestersége a halál című regényét, na, az nekem pont nem tetszik.
Egyébként az Antigoné szerintem is rémes, de vannak jó kötelező olvasmányok, csak talán a tinik még nem elég érettek hozzá. Az ember tragédiája szerintem fantasztikus.
Poe nálunk érettségi tétel volt
Nekem speciel nem volt gondom az Antigonéval
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!