Egyetem átjelentkezés rögtön a képzés kezdetén?
Ott van levelezői, dolgozni akarok mellette.
Csak bme-s szakokat jelöltem meg, úgyhogy a sorrendváltoztatás nem játszik.
Ha visszavonom minden jelentkezésemet, akkor pótfelvételizhetek egy másik szakra?
#7: Igen, ha visszavonod az összes jelentkezésed, pótfelvételizhetsz. Pótfelvételit azonban csak azokra a szakokra szoktak meghirdetni, ahol nem tudták a rendes felvételi eljárásban a keretszámot feltölteni, és akkor is gyakran csak költségtérítéses helyeket. Most megnéztem: tavaly az Óbudai Egyetemen meghirdették a levelező gépészmérnök alapképzést a pótfelvételin, de csak költségtérítésesen. De mondjuk Kecskemétre, Gödöllőre és Győrbe lehetett jelentkezni tavaly államira is a pótfelvételin, s ezek sem rossz színvonalú helyek. Ha nem akarsz vidékre kijárni, sem pedig fizetni, akkor sajnos a pótfelvételire blazírozni kockázatosnak tűnik. De ha szívesen fizetsz vagy szívesen vonatozol egy órát, hogy a konzultációkra kijárj, akkor szinte biztos, hogy a jelentkezéseid törlése és a pótfelvételi jó stratégia.
Ettől függetlenül azért arra készülj fel, hogy a gépészmérnök képzés sehol nem könnyű. Még a nappalisoknak a harmada-fele is kihullik az első év végére, pedig többségük még diákmunkát sem végez. Főállású munka mellett végigcsinálni a képzést hatalmas kihívás. Úgyhogy erősen fontold meg a terveidet, mert lehet hogy egy fél év után rájössz: nem tudod ezt a két lovat egyszerre megülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!