Meglett az érettségi bizonyítványom, viszont szakmai tantárgyból lettem a legrosszabb. Magyar, emelt angol 5-5 lett, történelem 4, és a matematika is 4 lett. Szakmai tantárgy pedig 2. Továbbtanulást megjelöltem, viszont mindenhova a szakmait és a matekot kérik. Így aggódok hogy semmi esélyem. Pótjelentkezésben reménykedek hogy ott tudok majd valamilyen szakot megjelölni ami lehetőséget ad a továbbtanulásra. Szerintetek van esélyem hogy bárhova is felvegyenek? Eléggé el vagyok keseredve és a szüleim is csalódottak hogy mennyire rosszul teljesítettem, ezért elég nagy a feszültség is itthon.
Milyen szakmai? Sehol se hallottam olyat, hogy kizárólag a szakmai lenne jó. Esetleg a szakot tudhatnánk? Meg hogy mit takar az emelt ötös. Mert ez lehet 60% is meg 100% is. A százalék alapján számítanak pontszámot, senkit se a jegy érdekel.
2023. jún. 22. 11:56
2/7 A kérdező kommentje:
Mechatronikáról lenne szó, a gépész és járműmérnökire az egyik választott tárgynak a szakmainak kell lennie. Az emelt angolom az 70 százalékos lett. A matekom az 65, magyar 82, történelem 70 és a szakmai pedig csak 25.
2023. jún. 22. 12:13
3/7 anonim válasza:
Ezek sajnos elég karcsú eredmények. A helyedben keresnék valami 1 éves képzést, közben a szakmaiból és még 1 tantárgyból felkészülnék emelt érettségire, hogy jövőre több esélyed legyen.
2023. jún. 22. 13:12
4/7 anonim válasza:
Mechatronikai mérnökire az egyik tárgynak mindenképp a matek kell, hozzá nézhetik még a biológia v. fizika v. informatika v. kémia v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyat stb. Szóval, ha nincs infó érettségid is, akkor valóban egy szakmai kellene. Viszont, ha tudtad, hogy mechatronikaira mész, miért angolból emelteztél? Többet értél volna ha inkább közép angol, és közép infót csinálsz, tudtommal már idén nincs minden egyetemre kötelező emelt.
2023. jún. 22. 13:58
5/7 anonim válasza:
"Eléggé el vagyok keseredve és a szüleim is csalódottak hogy mennyire rosszul teljesítettem, ezért elég nagy a feszültség is itthon."
Ez senkit nem érdekel és teljesen irreleváns információ a továbbtanulás szempontjából.
Másfelől a mechatronikai mérnöki képzés igen magas szintű az egyetemeken, még ha egy bölcsész büfészakra mennél vagy egy pedagógus bohócképzőre azt mondanám hogy simán teljesíthető, de így hogy mindössze kettest sikerült a szakmai tárgyból összehozni és 4-es a matek ez borzasztóan karcsú eredmény.
Vélhetően ha fel is vesznek az egyetemre 1 félév után úgyis kizuhannál mert nem rendelkezel az elvégzéshez szükséges kompetenciákkal. Én a helyedben erősen elgondolkoznék más szakon vagy komolyan venném a tanulást és olyan szintűre húznám fel az alaptudásomat amire lehet építeni az egyetemen.
2023. jún. 22. 14:00
6/7 anonim válasza:
Ha nem vesznek fel, akkor szerintem nem érdemes pótfelvételizni, tekintve, hogy akkor 99%-ban csak önköltséges képzések indulnak és a ponthatár nem nagyon lesz kevesebb.
A helyedben én kihagynék egy évet (ez csak először tűnik világvégének), amíg ahogy előttem is írták tanulsz valamit vagy addig dolgozol és leteszed újra a matekot meg a szakmait.
Miért angolból emelteztél amúgy? tekintve, hogy nem fogadják el sehol mérnöki területen?
2023. jún. 22. 14:00
7/7 anonim válasza:
Elég sok államilag támogatott képzés is szokott indulni pótfelvételin az utóbbi években. Ha a humán tárgyak ilyen jól mennek, a helyedben én elgondolkoznék egy humán szakon. Elég sok van belőle. Nem keresnek olyan jól sokszor az itt végzettek, de én ahhoz fognak a helyedben, amit igazán szeretek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!