Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha van közép és emelt infó...

Ha van közép és emelt infó érettségim is, eldönthetem, hogy melyiket számítsák bele az összpontszámomba?

Figyelt kérdés
Csináltam közép és emelt infót, valamint emelt matekot, és mivel az emelt infó nem sikerült olyan jól, felmerült bennem, hogy lehet-e a közepet beszámítani, ha úgy jobban járok.

2023. jún. 19. 08:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A számodra előnyös pontokat számolják össze.
2023. jún. 19. 08:43
 2/7 anonim ***** válasza:
52%

Azt eldöntheted, hogy melyik kerüljön a bizonyítványba, és melyik tanúsítványba. Igaza van az első válaszolónak, a felvi rendszere azzal számol, ami neked jobb, de a tanulmányi pontok számításánál csak az vehető figyelembe, ami a bizonyítványban szerepel, ennélfogva célszerűbb azt kérni a bizonyítványba, amin több százalékot értél el.

Illetve szólj mindenképp a jegyzőnek, osztályfőnöknek, hogy így szeretnéd, mert nem minden esetben kérdeznek meg erről, hanem beírják, amit jobbnak gondolnak, mondjuk egy 60%-os emeltet egy 79%-os közép helyett, mert előbbi 5-ös, utóbbi 4-es. Pedig az utóbbival jobban járnál, 3-4 plusz pontot jelent, ha nem duplázol.

2023. jún. 19. 09:51
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
#2: Félig igaz, de nem abban az esetben ha idén végez. Felvi.hu: "Amennyiben a jelentkező még a középfokú tanulmányai alatt előrehozott érettségit tett és ugyanabból a vizsgatárgyból a rendes érettségi időszakban újabb (szintemelő) érettségit is tesz, és így az egyik eredményről tanúsítványt kap, úgy a két eredmény közül a jobb százalékos eredmény beszámítható a tanulmányi pontokba függetlenül attól, hogy az eredmény az érettségi bizonyítványban vagy az azzal egyidejűleg kiállított tanúsítványban szerepel."
2023. jún. 19. 11:05
 4/7 A kérdező kommentje:

Egyiket sem most csináltam, ez nem tudom, számít-e. Az emelt ősszel volt.

Az eddigieknek köszi

2023. jún. 19. 11:43
 5/7 anonim ***** válasza:
77%
A rendszer automatikusan maximalizálja a pontjaidat. Ha nem szükséges a felvételihez az emelt infó, akkor a középszintűvel fognak számolni, ha úgy több pontot kapsz.
2023. jún. 19. 11:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Most kapsz érettségi bizonyítványt? Mert ha igen, akkor az vonatkozik rád, amit a 3-as válaszban írtam.

Az a lényeg, hogy csak az érettségi bizonyítvány megszerzése után tett érettségik nem számíthatóak bele az érettségi átlagba. Ha te előrehozottan csináltál két infót, akkor az fog számítani 5. tárgyként, amelyiknek jobb az átlaga, függetlenül attól, hogy a bizonyítványban szerepel vagy tanúsítványként.

2023. jún. 19. 11:51
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, most kapok bizonyítványt. Köszi a segítséget
2023. jún. 19. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!