Ha van közép és emelt infó érettségim is, eldönthetem, hogy melyiket számítsák bele az összpontszámomba?
Azt eldöntheted, hogy melyik kerüljön a bizonyítványba, és melyik tanúsítványba. Igaza van az első válaszolónak, a felvi rendszere azzal számol, ami neked jobb, de a tanulmányi pontok számításánál csak az vehető figyelembe, ami a bizonyítványban szerepel, ennélfogva célszerűbb azt kérni a bizonyítványba, amin több százalékot értél el.
Illetve szólj mindenképp a jegyzőnek, osztályfőnöknek, hogy így szeretnéd, mert nem minden esetben kérdeznek meg erről, hanem beírják, amit jobbnak gondolnak, mondjuk egy 60%-os emeltet egy 79%-os közép helyett, mert előbbi 5-ös, utóbbi 4-es. Pedig az utóbbival jobban járnál, 3-4 plusz pontot jelent, ha nem duplázol.
Egyiket sem most csináltam, ez nem tudom, számít-e. Az emelt ősszel volt.
Az eddigieknek köszi
Most kapsz érettségi bizonyítványt? Mert ha igen, akkor az vonatkozik rád, amit a 3-as válaszban írtam.
Az a lényeg, hogy csak az érettségi bizonyítvány megszerzése után tett érettségik nem számíthatóak bele az érettségi átlagba. Ha te előrehozottan csináltál két infót, akkor az fog számítani 5. tárgyként, amelyiknek jobb az átlaga, függetlenül attól, hogy a bizonyítványban szerepel vagy tanúsítványként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!