Mesélnétek a SZTE matematika BSc levelezőről?
Olyan emberek véleménye érdekelne, akik a saját vagy egy barátjuk, ismerősük tapasztalatát szívesen megosztanák velem.
Pl. milyenek a tanárok, miben más a nappali tagozattól (pl. leadott, tanulandó anyag mennyisége), bármi.:)
Nappalin sincs túl sok idő a dolgok elsajátítására, de levelezőn még annyi sincs. Sok mindent magadtól kell emgtanulni (ez nappalin is így van, csak itt méginkább). A tanárokkal alapvetően nincs semmi baj. Attól is függ a dolog, hogy kit kapsz. A többsége korrekt.
Ha van lehetőséged, akkor szerintem inkább menj nappalira. Persze, ha nincs, akkor a levelező is jó lesz. Ne aggódj.
Én nappalis voltam itt matekon. Szerintem egyáltalán nem nehéz (igaz jó alapjaim voltak, de így egy fél évig nem sokat kellett erőlködni), az anyagmennyiség is simán befogadható, nem haladunk gyorsan. A tanárok korrektek. Szerintem a többiek túloznak, legalábbis nekem ezzel ellentétes a tapasztalatom. Rengeteg időm volt tanuláson kívül. (És dolgoztam is, majdnem végig)
Egy levelezőst ismerek, de fogalmam sincs, hogy az milyen. Összecsapottabb, többet kell magadtól tanulni. De a tanárok itt is korrektek. Ennyit tudok. Nappaliról tudok nagyon sokat
Én nem itt tanulok, hanem adattudomány mesterszakon, de ettől függetlenül érvényes lesz, amit mondok. Különösen egy levelező szakon nagyon fegyelmezetten kényszerítened kell magadat arra, hogy minden nap foglalkozz vele napi legalább 2 órát. Ezt néha nagyon nehéz család meg munka mellé besűríteni, de nagyon-nagyon kell.
A másik saját tapasztalat, hogy az marad meg jól, amit saját magadnak lejegyzeteltél. Próbáltam tollal papíron, majd apple pencillel ipaden, de végül a sima gépelés vált be. Tanulj meg első körben vakon gépelni (a klasszikus Kökény Sándor-féle spirálos gépírás könyv erre a legjobb szerintem), közben pedig a markdown és LaTeX leíró nyelveket. Az app, amit jelenleg használok gépelve jegyzeteléshez, a Notion. A kézírás sebességét nem érem el a képleteket gépelve, de nagyon közel járok, az eredmény pedig gyönyörű, másolható, módosítható, és azonnal megjelenik a telefonomon is (tudok út közben is ismételni, tanulni). Bocs ez egy kis technikai kitérő volt.
Szóval szerintem teljesen jó a levelező szak, de nagyon fegyelmezetten tanulnod kell minden nap, ha sikeres akarsz lenni ebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!