Van itt olyan aki a Szegedi Egyetemen megbukott elsőéven az orvosin? Hogy viseltétek? Mi történt azóta?
Hát, hogy hogy viselte szerintem attól is függ, hogy "csak" megbukott (és fel tudja venni következő félévben vizsgakurzusra, akkor megcsinálja és halad tovább, ahogy kell) vagy megbukott és csúszik is.
Én már első félévben csúsztam, eleve később jöttem egy évvel, az, hogy következő évbem megint kvázi elsősnek kell lennem, mert nem haladhatok tovább, az igen, eléggé megviselt, nagyon küzdöttem magammal lekiekben, hogy itthagyjam-e vagy sem, pláne mikor utánaszámoltam, hogy mi lesz, ha csúszok még anatszigón, meg harmadévben. Jöttek az olyan gondolatok, hogy "Akinek ennyire nem megy, annak eleve itt se kéne lennie, be se kellett volna kerülnöm" vagy az "inkább olyanokra kéne hagynom az orvoslást, akiken nem fog ki már rögtön egy első féléves tárgy" és társaik. Persze az sem segített, amikor évfolyamtársak kérdezgették, hogy milyen lett a vizsga vagy milyen lett egy demó, hogy tudtam készülni, mennyire megy az anyag, egy olyan tárgyból, amit fel se tudtam venni és ekkor mindig magyarázkodni kellett, aminek a vége mindig az lett, hogy "Akkor CSÚSZOL??".
Még mindig van bennem egy ilyen "hiba volt idejönnöm"-gondolat, de mostmár többnyire elintézem (vagy elnyomom 🤷) azzal, hogy nem beszélünk róla.
Kedves utolsó, nagyon sajnálom, de mindenképp tarts ki! ☺️Bennem is sok az önmegkérdőjelező kérdés, hogy idevaló vagyok-e, csak rajtam ugye a kémia fog ki most, meg a félévem sem olyan volt egyébként mint amilyet elvártam vagy szerettem vna magamtól. Még egy utolsó erőmmel megpróbálok küzdeni aztán UV héten elmenni kémiából, aztán hátha…
Hajrá neked is 😇
Kérdező, szerintem ne aggódj.:) Simán sikerülhet Uv héten. Ha meg minden kötél szakad, ott van még a dékáni lehetőség is. (Mindenkinek 3 jár az egyetemi képzése alatt,szóval egyet nyugodtan el lehet használni első évben.) Persze tudom,hogy nagy már a fáradtság és nem lenne jó érzés még 10 napot ráhúzni a vizsgaidőszakra de ha ez van akkor ez van. A stattól ne félj egyáltalán, előző évekből nezegesd a kerdeseket és sima lesz, olyasmi volt tavaly is,max a számok mások benne. 1-2 napnál többet nem érdemes rá hagyni. Kemianal meg imadkozz,hogy Keléhez kerulj,nála még ember nem bukott meg szerintem. Engem is ő mentett meg tavaly.
Ja amugy elég hasonló cipőben vagyok mint te, nekem a biokemia szigorlat van még hátra meg az immun vizsga. Már csak nagyon kevés van hatra. Kitartas,sikerulni fog!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!