Mitől van az, hogy elfelejtem amit tanulok?
Eddig nagyon egyszerű dolgom volt, mert minden számonkérésre aznap tanultam, előtte. Ha például hétfő délután tanulok meg valamit azt kedd reggelre annyira elfelejtem, hogy a tanár azt hiszi ki se nyitottam a könyvet annyira sötétben tapogatózok...
De most, érettségi szóbelire nagyon sok a tétel és nem tudom aznap megtanulni/átnézni az összeset.
Már mindet megtanultam legalább kétszer-háromszor, értem is mindet, fejből mondtam már, de mind el van felejtve jeleneleg. Folyamatosan tanulok, minden nap pár órát, de mégsem marad meg, pedig közben megtanulom. jobban nem tudom megtanulni, ha tudom akkor tudom. Később meg, ha mással foglalkozok akkor elfelejtődik.
Visszanéztem az előző tételekre, mintha random húznék egyet élesben és nagyon el vagyok keseredve, mert 80 eddigiből talán 4-re vagy 5-re tudok mondani valamit. Címből se tudok rájönni, hogy miről lehet benne szó.
Ha belenézek és átolvasom akkor beugrik, pár percig megvan, de ahogy haladok a többivel elveszik.
Érettségi nekem csak arra kell, hogy mehessek dolgozni oda, ahova szeretnék. A tudásom megvan hozzá, már most mehetnék, de nem, mert kell a papír. A rohadt papír :D
Túl akarom élni, de így nem fog menni, mert -ugyan nem vagyok ideges- de mintha eddig semmit nem tanultam volna.
Úgy csinálom ahogy mondod. nem egyhuzamba tanulok, hanem elosztva egy napon ennyit. Vannak szünnapok, van amikor totál nicns ingerenciám hozzá, van amikor meg van, de megmaradni nem marad meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!