Gami2 kérdése:
Egyetemi felvételi? Fontos kérdés!
Figyelt kérdés
Az SZTE magyar-töri szakra szeretnék bejutni, 428 pontom van a felvételi szerint. Már évek óta max harminc fő volt a kapacitás és a ponthatár is 300 körül. Van esélyem bejutni? Miért van az, hogy sokszor kevesebb embert vettek fel, mint aki elsőnek jelölte? Nem érték el a pontszámot vagy kevesebbet vettek fel, mint a keret?2023. jún. 10. 13:48
2/4 A kérdező kommentje:
A korábbi statisztikákat nézegettem és az bizonytalanított el. Most nem nyilvános a kapacitás sem, ezért aggódok kicsit.
2023. jún. 10. 14:00
3/4 anonim válasza:
Én sem értem a kérdést. Marha sok szak van, ahova kevesebb embert vesznek fel, mint ahányan első helyen megjelölték. Nyilván nem érték el a ponthatárt és/vagy egyszerűen túljelentkezés volt a szakra. Ha eddig 300 pont kellett, neked meg 428 van, akkor miért ne vennének fel? Pl. tavaly az orvosin (SOTE) közel háromszoros túljelentkezés volt csak az első helyes megjelöléseket tekintve. 441 volt a ponthatár, de azt tök sokan el sem érték, akik első helyre tették. Viszont ha valakinek 480 pontja volt, akkor szerinted őt felvették vagy nem? Na, kb. ilyen helyzetben vagy most te is.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Utólag már én is átgondoltam a kérdést. Nyilván, a túljelentkezés itt nem játszik, mert összesen 37 jelentkezés érkezett erre a szakpárra. Nyilván a nagy részét előbbi helyekre fogják felvenni. Az algoritmusban pedig nem élvez előnyt az, aki első helyen jelöli. Csak a kevesebb felvett ember zavart meg, nyilván nem érték el a ponthatárt.
Nem hiszem, hogy idén nagyon alakítanák a pontokat a tanári szakokon, de ha valaki másképp véli, jelezze.
2023. jún. 10. 18:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!