Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért szüntették meg a nyelvvi...

Miért szüntették meg a nyelvvizsga követelményét a diplomához?

Figyelt kérdés

Szerintem szégyen, hogy kivették a követelmények közül, egy leendő diplomásnak képesnek kéne letennie egy B2 nyelvvizsgát.

Én egy dologra tudok gondolni, hogy jobb legyen a statisztika.

2023. jún. 10. 13:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
#10: Én az egyetemi oktatók hallgatóhiány miatti egzisztenciális félelméről beszéltem, amely alapvető motiváló erő, hogy az oktatók többsége döntéseiben mindent megtegyen a hallgatók csábításáért. Senki nem akarja ugyanis közvetve a saját, viszonylag kényelmes állása alól kihúzni a talajt. Ez különösen igaz vidéki egyetemeken, ahol egy esetleges állásvesztés után még jó esetben is csak költözéssel lehet megoldani az oktatói pálya folytatását. Gondolj bele, milyen az, ha egy 45 éves egyetemi oktató, dolgozó feleséggel, környéken élő rokonsággal és barátokkal, valamint két kamasz gyerekkel hallgatóhiány miatti takarékossági intézkedés okán egyszer csak elveszti az állását egy X városban, ahol csak egy egyetem működik. Azt mondja a feleségének: bocs, költözzünk odább 200 kilométerrel, hagyjunk itt mindent, mert csak így folytathatom a karrieremet? Egy műszaki egyetemi karról még kis szerencsével át lehet nyergelni a helyi iparba, de egy történész vagy egy nyelvész szinte biztosan meg van lőve.
2023. jún. 10. 21:08
 12/14 anonim ***** válasza:
Ja, akkor ne panaszkodjanak, hogy az első félév a középiskolai anyag leadásával telik...
2023. jún. 10. 21:32
 13/14 anonim ***** válasza:
55%
Ellenvélemény: Kétlem, hogy egy nyelvizsga bizonyíték lenne arra, hogy beszéled a nyelvet. A legtöbb munkahelyen leszarják, hogy milyen nyelvizsga papírod van, ott helyben letesztelik a tudásod, ha kell az álláshoz.
2023. jún. 17. 00:58
 14/14 anonim ***** válasza:
43%

"A legtöbb munkahelyen leszarják, hogy milyen nyelvizsga papírod van"

Nem, a legtöbb munkahely be se hív állásinterjúra, ha nincs papírod, mert a 100 jelentkezőből eleve csak a legjobb 20-at hívják be, és pont a papírjaik alapján döntik el, hogy melyik 20 lehet a legjobb, úgyhogy akinek nincs nyelvvizsga-bizonyítványa, az eleve esélytelen. Ugyanis a legtöbb munkahely nem lesz hülye egy teljes napi bért kifizetni valami HR-esnek azért, hogy olyanokkal tereferéljen, akiket fel se fognak venni, hanem max. pár órát ad neki a feladatra, hogy a potenciálisan legjobb néhányat kiválassza a jelentkezők közül.

2023. jún. 17. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!