Az államvizsgáig vagy diák, de a diákigazolványod még ősszel is érvényes lesz egy ideig, úgy tudom.
2023. jún. 8. 22:14
2/10 anonim válasza:
Én decemberben abszolváltam, az számít, január 31-ig volt jogviszonyom, de a diákom március 31-ig jó volt. Én úgy tudom, hogy a jogviszony megszűnése után nem vállalhatsz diákmunkát, mert a szövetkezetek jogviszonyigazolást kérnek, nem diákigazolványt, de ez nem teljesen biztos.
2023. jún. 9. 08:17
3/10 anonim válasza:
A diákod október 31-ig érvényes (addig dolgozhatsz diakként), a taj-od a diákstátuszod miatt december 16-ig.
Jogviszonyod diplomaosztóig
2023. jún. 9. 09:55
4/10 anonim válasza:
Diák matricával is elfogadható, én pl azt küldtem a diákszövetkezetnek. Így október 31-ig dolgozhatnék diákként.
2023. jún. 9. 09:56
5/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm nektek!
2023. jún. 9. 12:03
6/10 anonim válasza:
Nem a diplomaosztó számít, az biztos, de igaziból nem is az államvizsga, hanem az abszolválás, igaza van a 2.-nak (csak én arra gondoltam, hogy mi van, ha normál időben államvizsgázik valaki)! (Hiszen szakdolgozatot írni akár évekkel később is lehet, így államvizsgázni is, de azért addig nem húzódik ki a diákstátusz).
2023. jún. 9. 16:39
7/10 anonim válasza:
Amíg aktív a féléved addig van érvényes diákod. Tavaly nekem még november végéig érvényes volt, annak ellenére, hogy júliusban végeztem. Tavasszal asszem március vége, de lehet hogy azt is kitolták 1 hónappal mint az őszit.
Nekem gyakornokságnál a diákszövetkezetesek csak a diákimat nézték és nem kértek jogviszony igazolást.
2023. jún. 10. 08:14
8/10 anonim válasza:
Miután a neptunba megkapod az abszolválva státuszt utána már nem számítasz diáknak. Abszolválva státuszt akkor kapsz ha záróvizsgára bocsátás minden követelményét teljesítetted.
Ha nincsen szakdolgozat megírva, nyelvvizsga (lehet valahol kell még), attól függetlenül még megkapod az abszolválva státuszt.
2023. jún. 10. 13:23
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok segítséget!
2023. jún. 13. 09:40
10/10 anonim válasza:
Az 1es és a töbiek tévednek. Az abszolutoriumig vagy 1etemi polgár, illetve diák, az meg az előírt tárgyak elvégzését jelenti. Pontosabban amikor a TO ezt beállítja a neptunban. Kapsz róla neptun üzenetet. De a diákod érvényes marad, ameddig érvényes lenne. Jogviszony igazolást viszont nem fogsz kapni, de ha fent igazat írnak, akkor ez nem nagy baj. Ezt nem tudom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!