Az alapképzéshez képest mennyire nehéz a mesterképzés?
Nyílván nincs egzakt válasz, de íme néhány infó.
Gazdasági szakon vagyok.
Óbudai egyetemre járok jelenleg és a Budapesti Gazdasági Egyetemre tervezek tovább menni.
Az eddigi félévek átlaga 4,25.
Ezek alapján szerintetek sikeresen venném az akadályt?
Illetve a tanítási módszerekben, anyagok mennyiségében stb. mekkora különbség van?
A gazdasági mesterképzések sokkal könnyebbek, mint az alapképzések. Nagyrészt üresjárat, illetve felzárkóztatás. (Például azért nem megyünk marketing alapszakról marketing mesterszakra, mert ott a nem marketing alapszakosok felzárkóztatása folyik.)
Talán a pénzügy mesterszak húzósabb kicsit. Remélem arra mész, mert arra legalább van értelme.
Szerintem sokkal könnyebb.
Informatikai és természettudományi területen is szereztem mesterszakos papírt. Sétagalopp, ha úgy tetszik, egy vicc volt egy infós alapszakhoz képest. De legalább tudtam minden félévben TDK-zni cserébe. :D
Én jóval nehezebbnek érzem a mestert, mint az alapot.. Többet kell tanulni. Nagyobbak a követelmények.
Mondjuk az is igaz, hogy a mestert másik egyetemen csinálom, lehet emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!