Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mennyire gyakori eset,hogy...

Mennyire gyakori eset,hogy egy férfi pedagógus kivételez egy szemrevaló lány diákjával?

Figyelt kérdés

Pusztán a pofikája miatt

Tudtok ilyen esetről?

2023. máj. 29. 19:44
 1/3 anonim ***** válasza:
68%
Gyakori elegge
2023. máj. 29. 19:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én tanárképzést végeztem, és ott azt mondták, hogy az egyik alapvető szabály: A tanár is ember.

Tehát nekünk magunknak is el kell fogadni, hogy nem tudunk objektíven hozzáállni a diákokhoz. Nekünk is vannak érzelmeink. Amikor valaki kedves, vagy lelkes, vagy akár csinos, akkor nyilván a tanár jobban kedveli azt a diákot, mint a bunkókat, akik mindent elkövetnek, hogy zavarják a tanítást.

Ha ezt viszont felismeri a pedagógus saját magában, akkor meg kell próbálni ezen felülemelkedni. Nem azért adok neki rosszabb jegyet, mert utálom a képét, hanem azért, mert nem úgy teljesít. Ezt azért elég nehéz megcsinálni, nagyon sokat kell dolgozni a tanárnak a saját személyiségén, és sajnos sokan nem is úgy állnak hozzá. Nagyon sok tanár úgy van vele, hogy ő áll a katedrán, olyan jegyet ad, amilyet akar.

A gyerekemnek is volt ilyen tanára, aki minden órán kiosztott a fiamnak egy egyest, mert a gyerek rosszul viselkedett. Miközben itthon folyamatosan együtt tanultam vele, minden óra előtt kikérdeztem, és elvileg mindent tudott. Közben meg már bukásra állt töriből. Bementem a tanárhoz, és mondtam neki, hogy próbálja meg a gyermek tudását értékelni, de a képembe vágta, hogy ő a tanár, azt csinál, amit akar. Én megértettem, hogy a fiam a magatartásával kivívta a tanár ellenszenvét, de azért ez általában kettőn múlik. (Ez a tanár elment, azóta csak ötöse van.)

Nyilván az ellenkezője is gyakori, olyat is láttam sokat még az én diákkoromban is, hogy nem érdemelte meg a diák a jó jegyet, de megkapta, mert a tanár kedvenckéje volt.

Szokd meg, a munkahelyen sem lesz másképp, ott sem a teljesítmény alapján osztják az előléptetést, hanem szimpátia alapján.

2023. máj. 29. 19:54
 3/3 anonim ***** válasza:
Nálunk a német tanár (aki férfi) az egyik barátnőmmel, a magyartanár (aki nő) meg velem kivételezik. Egyikünk se nyalizik nekik. A magyaros dolgot még meg tudom érteni, egyszer segítettem neki iskolán kívül, párszor találkozunk és szoktunk beszélgetni mellette pedig tetszenek neki az irományaim :D
2023. máj. 30. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!