Hogy működik a Corvinusos és az állami ösztöndíjprogram?
Abban az esetben a kiszabott térítési díjat kell fizetned minden félévben, ez a Corvinuson körülbelül 500-700 ezer forint/félév (szaktól függ, felvin megtalálod).
Egy év után (két lezárt félév után) van lehetőség átkerülni ingyenesre, ha:
- valaki kiesik az ingyenesről (otthagyja, vagy lecsúszik az átlaga)
- elég jó az átlagod (3,8 a minimum, de figyelembe véve a többiekét, lehet, hogy 4,6-4,8 kell az átkerüléshez)
Illetve úgy tudom, ha fizetősön vagy, nem kaphatsz szociális és tanulmányi ösztöndíjat sem, de ebben nem vagyok biztos.
Visszatérve az eredeti kérdésedre, amiről ezt írtad:
"A Corvinus ösztöndíját csak az önköltségesre jelentkező diákok kaphatják meg vagy bárki?" - itt szerintem te a térítési díjat találtad meg.
Itt például látod, hogy a gazdálkodás és menedzsment magyar nyelvű alapszak önköltsége 550 000 ft/félév, amit az egyetemnek kell fizetned. 7 félév alatt (ha egyszer sem kerülsz át ingyenesre), 3 850 000 ft az egész. Erre még rájöhet a kollégium (ha ott laksz), vizsgaismétlés díja (ha 2x megbuksz valamiből) stb.
Corvinus ösztöndíj:
költségtérítésesre felvett hallgatóknak
pályázni kell
az egyetem meghatározza a szakokat, ahová meghirdeti
3,8-as súlyozott tan. átlag kell és évente 48 kredit, ha nincs meg, megszüntetik.
egyébként minden fenn van az egyetem honlapján, illene elolvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!