Viszonylag mennyire van túlterhelve a magyar diákok?
#10 Miért ne lenne hozzá köze? Ha az egyetem elvárja hogy nyelvvizsgád legyen, amit középsuliban leadnak az pedig nem elég akkor ez egyből “kötelező” vé válik. De ugyanez igaz ha mondjuk orvosira akarsz menni és külön órák kellenek kémiából vagy bioszból.
Persze ha nem akarsz karriert meg értelmes munkát és 2-essel végigbukdácsolsz az iskolán akkor nem megterhelő, ha valamire akarod is vinni akkor viszont a szabadidőd gyorsan eltűnik
"akkor ez egyből “kötelező” vé válik"
Igen, így: idézőjelben. Mert valójában nem kötelező - csak vannak, akik fontosnak tartják, ezért beépítik az életükbe:
"ha valamire akarod is vinni akkor viszont a szabadidőd gyorsan eltűnik".
Igen. A szabadidőd. Annak a része az, amire úgy szánsz időt, hogy nem előírás, hogy foglalkozz vele.
#13: Te úgy vagy tanár ahogy én. Semennyire. Ezt már a többi válaszod is bizonyítja.
Kb minden kérdés alá odaszúrsz egy mondatos/szavas ostobaságot már x éve.
"Kb minden kérdés alá odaszúrsz egy mondatos/szavas ostobaságot már x éve."
Te hogy tudod beazonosítani őt pár mondatból?
Mert nem csak ebben a topikban ír blődségeket... Bocsi de nehezen hiszem el hogy ő pedagógus lenne.
A felhasználó neve meg ott van (ha el tudod olvasni): NTBS... Így nem nehéz beazonosítani.
Én azt gondolom, hogy nem normális dolog, hogy 8-tól 3-ig iskolában vannak, utána meg még minimum 2-3 órát tanulnak ha jó jegyeket akarnak. Egy felnőtt nem dolgozik ennyit, a gyerekektől meg elvárják.
Én laktam Angliában, ott 4-ig volt iskola a gyerekeknek, de soha semmit nem tanult otthon a kislány felsőben, mégis kitűnő tanuló volt, még írásbelit sem adtak nekik.
Sajnos az én fiam nem hajlandó semmit sem tanulni, éppen csak az írásbeliket írja meg. Napi fél órát ha ezzel tölt. Így volt 6.-ban 4-es tanuló. Szóval ez nem megterhelő. De azért ha ötös akart volna lenni, akkor a napi 2-3 óra tanulás oda is kellett volna. Most hetedikes, és kezdi felismerni, hogy ez így már nem mehet tovább, jól indította a tanévet, tele van kettesekkel. Szóval van amikor már elkezd nehezedni a dolog.
"nem normális dolog, hogy 8-tól 3-ig iskolában vannak, utána meg még minimum 2-3 órát tanulnak ha jó jegyeket akarnak"
35-40 éve pont ugyanígy volt, egy az egyben ezt a szöveget tolták sokan már akkor is - és oké, igazuk volt, na de azért annyira nem furcsak ez, megszoktuk már mindannyian, minden generáció ebbe nő bele.
"Egy felnőtt nem dolgozik ennyit, a gyerekektől meg elvárják."
Azért egész más ott ülni az órákon, csendben maradni, hellyel-közzel figyelni, lemásolni dolgokat a tábláról, stb., meg intenzíven végigdolgozni minden egyes órát. Az utóbbit nagyon kevés gyerek csinálja - de nem is elvárás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!