Igaz hogy értelmetlen jogot tanulnom Magyarországon ha szlovákiai állampolgár vagyok?
Mármint itt akarsz elhelyezkedni Magyarországon a tanulmányaid végeztével?
Nem hinném hogy az állampolgárság hátrány lenne...
Nem feltétlenül.
Ha érdekel a jog, érdemes tanulni.
Kérdés, hogy milyen területen helyezkednél el. Nem hiszem, hogy minden joghoz kapcsolható területnél olyan szigorúan veszik, hogy legyél magyar állampolgár.
Kedve Kérdező,
szerintem van értelme Magyarországon elvégezni a jogi egyetemet, ha úgyis Magyarország felé van érdeklődésed. Ha itt akarsz élni, akkor az jó pont, ha itt végzed el az egyetemet. Az állampolgárság szerintem ebben az esetben nem lehet téma, mivel a magyar és a szlovák állampolgárság közel egy kategória.
Én csak biztatni tudlak, tanulj nyugodtan Magyarországon, ha ide van kötődésed. Ha pedig szükséged lesz rá, akkor vedd majd fel a magyar állampolgárságot is. Ez ne legyen akadály!
8#-as: gondolom az a baj hogy így elveszítené a szlovák állampolgárságot, mert ott tilos a kettős, hacsak öt évig nem él abban az országban, amelyikét megszerzi. Legalábbis így olvastam.
Magyar állampolgárságot amúgy csak hivatalok írnak elő itthon, persze vidéken van hogy nincs is más lehetőség mint a közszféra, így valóban nagyon nehézzé válhat a helyzet. De Budapesten, nagyobb városokban azért összejöhet valami a magánszférában. Meg amúgy mire elvégzi, letelhet a fent említett öt év, és akkor már megkaphatja a magyart is, ha addig itt élt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!