Vélemény ELTE-ről?
"Fussatok, bolondok!"- hogy egy klasszikust idézzek.
Menj Szegedre.
A lányom ősszel kezdte.
Szereti.
Angol az egyik szakja.
Milyen szakra szeretnél menni? Csak mert nyilván hatalmas eltérés van szakok között.
Nekem van összehasonlítási alapom, és összességében megbántam az ELTE-n töltött éveimet. Valóban vannak, akik szerint értékes a diploma, viszont ha mérlegeljük, hogy mennyivel van nagyobb presztízse más egyetemek diplomáihoz képest, és ez neked mennyi plusz időbe, stresszbe, egyetemi félévbe és pénzbe kerül, akkor - szerintem -semmiképp sem éri meg.
A TTK-ra semmiképp ne menj, egy borzalom az egész. 30 éves anyagot tanítanak, nem releváns, nem gyakorlati tudást ad, hanem lexikálist, de abból is a legnagyobb marhaságokat - például BSc-n volt egy "Kárpát-medence természetföldrajza I." tárgyam (később volt II. is, csak minek), 2,5 órás. A tanár (egyébként ki volt írva kb 5 tanár, közülük kettő jelent meg a félév során az órákon) az első órán elkezdte, hogy a kambriumban mi volt a Kárpát-medencében és így tovább a földtörténet szerint. Ekkor döntöttem el, hogy én ilyen hülyeségre nem vagyok hajlandó bejárni és rengeteg ilyen van. A HÖK seggnyalók gyülekezete, semmit nem intéznek el, többször is jeleztük, hogy a záróvizsga tételsorát nem frissítették, miközben a tárgyak változtak, így előfordult, hogy több olyan tétel is szerepelt a tételsorban, amit olyan órán tanítottak, ami nekünk már nem volt... De akkor is lapítottak, mikor a COVID alatt egyetemi rendelet volt, hogy nem lehet jelenléti a vizsga, de a tanár jelenléti vizsgát tartott. A TO-ról ne is beszéljünk, inkompetens idiótákkal van tele. Az egész TTK egy lehúzós szar, nem ad versenyképes tudást, végig szopatnak, szinte csak értelmetlen, haszontalan tárgyaink voltak néhány kivételtől eltekintve. A tanárok többsége egyébként jó fej, nem a személyükkel van baj, hanem az egész rendszerrel.
Ha budapesti vagy, akkor úgyis ide fogsz jönni, de igazából csak a nevéből él a TTK, ha vidéki vagy, akkor inkább Szegedre menj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!