Pedagógus alkalmasságit mennyire veszik szigorúan? (GFE)
Néhány nap múlva megyek a GFE alkalmassági vizsgájára és nagyon félek az ének-zenei résztől.
Esetleg aki volt az előalkalmasságin vagy korábbi évek során mit tapasztalt?
Ha ez a rész kevésbé jól sikerülne de a többi jól akkor is esélytelen megfelelnem?
Nyugi. Tanárhiány van. :)
De tényleg, túlélhető, meglátod. Menni fog! :)
Köszönöm szépen válaszaitokat! :)
Bizakodom, hogy szerencsém lesz ezzel a kapa hanggal is! :D
"Tavaly az egész országban kb 5 embert zártak ki akik pszichológiai esetek voltak. Ne görcsölj ettől. Inkább a kezdő tanári bér miatt idegeskedj!"
Mondjuk ez nem igaz. Nálunk a tanító alkalmasságin fanatikus a tanár, és muszáj a tiszta énekhang, simán elzavar bárkit, sztem simán a fele társaságot (4 éve így volt), de ÓP-n nem ő vizsgáztat.
Tisztázzuk, hogy milyen alkalmasságiról van szó. A tanári pályaalkalmasságit nem vették/veszik szigorúan, nekem volt olyan évfolyamtársam, aki szerintem konkrétan elmebeteg volt, és csoda, hogy nem vált (eddig) veszélyessé. De legjobb tudomásom szerint ezt az alkalmasságit már meg is szüntették, bár elképzelhető, hogy csak a jövő évi felvételi eljárástól, ebben nem vagyok biztos.
A szakmai alkalmasságit, tehát az éneklést viszont komolyan veszik.
"legjobb tudomásom szerint ezt az alkalmasságit már meg is szüntették"
Mennyi időn keresztül működött ilyen? És hogy volt? Még a felvételi előtt kellett átesni ezen az alkalmasságin vagy utána?
Az óvodapedagógusnak és a tanítónak is pontosan ugyan az az alkalmassági lesz és ugyan azok a követelmények leírás alapján (ének-zenei rész, beszéd alkalmassági, testi alkalmassági vizsga.
Felvételi után. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!