A választott érettségi tárgyam a német volt. Ha Biológia BSc-re akarok jelentkezni, akkor előtte le kell érettségiznem Biológiából és mellé egy másik természettudományból (mondjuk Kémia, azt néztem ki)?
Jelenleg ezeket az érettségiket fogadják el a biológia alapszakra:
"biológia és
fizika v. földrajz v. informatika v. kémia v. matematika v. természettudomány v. egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy v. egy szakmai előkészítő vizsgatárgy (legalább egyet emelt szinten kell teljesíteni)"
DE jövő évtől egyetem függő lesz, hogy milyen érettségiket fognak elfogadni, úgyhogy mindenképp keress rá azokra az egyetemekre, amiket meg szeretnél jelölni, mert lehet, hogy lesz változás a fentiekhez képest.
Érettségizni életkortól függetlenül bármikor elmehetsz (a vizsgadíj kifizetése ellenében), kormányhivatalnál tudsz jelentkezni a jelentkezési időszakban.
Alapvetően magadtól is felkészülhetsz, nem kell hozzá feltétlenül tanfolyam/magántanár. Ha úgy érzed egyedül nem menne a felkészülés, és anyagilag is meg tudod engedni magadnak, akkor természetesen befizethetsz előkészítőre, de szerintem megfelelő szorgalommal önállóan is fel lehet készülni rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!