Vannak még jó tanulók rajtam kívül akik amúgy nem szeretnek iskolába járni? :D
Én is rühelltem a sulit, mert felesleges dolgokat kellett megtanulni/bemagolni, de megcsináltam. Amúgy eléggé jó eredményt értem el, kb 460 pontot. Egyetemen az alapképzést (BME mérnöki) se élveztem, mert sok felesleges dolgot kellett megtanulni és a megtanulandó anyag mennyisége is eléggé sok volt. Azért, hogy hasznosan teljen az idő, egyetem mellett dolgoztam az 5. félévtől a szakmában. Mesterképzést (BME mérnöki) már élveztem, itt már hasznos dolgokról is tanultunk és többet lehetett mellette dolgozni. Egyetemet is eléggé jó eredménnyel végeztem el (dicséretes).
Hasznos tanács:
Egyetemi éveid alatt alig fogsz hasznos dologról tanulni, de megtanulsz precíznek lenni a beadandók révén és időre dolgozni/tanulni (határidő szent és sérthetetlen). Ha ténylegesen hasznos dolgokról szeretnél tanulni akkor menjél el dolgozni egyetemi éveid alatt.
Igen, pl én.
Inkább közepesnek mondanám magam, mint rossznak, eszem van, de szorgalmam nincs, ezért 3.5-ös átlaggal létezgetek. Szeretek órákra járni, embereket látni, barátommal lenni meg ilyenek, de a jegyeim elég átlagosak.
Én nem szerettem a suliba járást.
Kitűnő voltam végig, de a korán kelést és buszozgatást utáltam, meg az osztályba se nagyon tudtam beilleszkedni. Illetve utáltam azt is amennyire a tanárok stresszeltek minket állandóan, hogy minimum napi 4 órát kellene tanulnunk, meg érettségi előtti hónapokban egész nap…
Fun fact: én érettségi előtt áprilisban kivettem az összes szülői, orvosi igazolást amit csak tudtam, összesen 4 napot voltam suliban, amúgy otthon tanultam a saját kedvem szerint, közben elutaztam még 4-4 napra Szegedre meg Svédországba is mert miért is ne, ahelyett, hogy a suliban hallgattam volna, ki mennyire pánikol. És kitűnőre érettségiztem, 482 pontom lett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!