Sokkal nehezebb lesz a 10. osztály a 9.-nél gimnáziumban?
Kitűnő tanuló vagyok, rendszeresen versenyekre járok szinte minden tantárgyból (a testnevelést leszámítva XD), és egyre inkább félek a következő tanévtől.
Elit gimibe járok, és nagyon erős általános iskolám is volt, de mégis izgulok. Szorgalmas vagyok, sokat tanulok, de rettegek tőle, hogy le fogok csúszni... Eddig mindig félelmet keltettek bennünk a tanárok, valahányszor valami változás jött: mielőtt felsőbe mentünk, mielőtt gimnáziumba mentünk stb. Most nem is mondanak semmit, nem tudom, hogy ezt mégis mire véljem.
Mi a véleményetek?
Egyrészt azt tanácsolom, hogy ne görcsölj ezen ennyire, fontos hogy jó eredményeket hozz, főleg ha olyan egyetemre szeretnél menni, de alapvetően fontos, hogy élvezd az életedet.
Ez a "mennyivel nehezebb lesz" meg "mennyivel rosszabb lesz" riogatás meg 10 éve is volt és akkor is hülyeség volt.
Pont annyival nehezebb amennyivel többet tudsz, egyértelműen ha nem tanulod meg rendesen az alapokat akkor amik ráépülnek azokat is nehezebben fogod megérteni.
De ugyanez igaz a 11. és 12.-re is, sőt később az egyetemre is. Az ember felnő a feladathoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!