Mit tudom én vagy mit én tudom? Melyik a helyes?
Figyelt kérdés
Barátommal ezen “vitatkoztunk”, hogy melyik a helyes. Mindkettőnk számára nagyon furcsa ahogyan a másik mondja.2023. márc. 29. 22:29
1/5 anonim válasza:
"Mit tudom én" a helyes,
"Mit én tudom" helyett talán relevánsabb az "én tudjam?" kifejezés.
2/5 anonim válasza:
A mit én tudom/tudjam formát eddig csak olyantól hallottam, aki jobban beszélt szlovákul, mint magyarul, és a szlovák čo ja viem-et fordította le magyarra a szósorrendet megtartva.
3/5 anonim válasza:
Mit én tudom helyett amit én tudok.
Mit tudom én jelentése: Nem tudom
Amit én tudok jelentése: Amit tudok, azt más is tudhatja.
4/5 BringaManó válasza:
Nekem csak a "mit én tudom" a nagyon furcsa (a másik természetes), de ezt el nem tudom elképzelni, sosem hallottam...
Most rákerestem, és rögtön ilyenek jönnek: Shakespeare, Petőfi, Jókai, Arany... Hát ez sokkoló... Na ezt még olvasgatnom kell egy kicsit.
5/5 anonim válasza:
Nekem a mit tudom én úgy mondom a másik furcsa
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!