Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Amikor a kistanár tanít,...

Amikor a kistanár tanít, akkor az igazi tanárnak bent kell lennie?

Figyelt kérdés
Indoklást kérek

2023. márc. 27. 14:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

#10 Miért nincs bent? Van valami indoka a vezetőtanárnak, vagy ez rendszerszintű jelenség moostanában?

Hogyan értékeli a gyakorlótanítást egyáltalán?

Az egész jelenség számomra érthetetlen. A gykornokok ülnek a hátsó padban, egy gyakornok tartja az órát, majd a gyakornok értekeli saját magát? Vagy a többi gyakornok értekeli a megtartott órát? A gyakornokok saját maguknak, vagy egymásnak adnak félévi jegyet?

Én ezen a dolgon komolyan le vagyok döbbenve! Mi a fene folyik a tanárképzésben, és mikor kezdődött ez az elképesztő folyamat? A tanszékvezető amúgy tud róla, hogy ez így megy? Szerintem finoman érdemes lenne sugallni a tanszék felé ezeket az infókat, mert ez nagyon nem OK így!

Most nem csak a gyakorló iskola, vezető tanár státuszokról, és azokhoz kapcsolódó juttatásokrol van szó, hanem ez olyan szintű hiányosság, mintha jogosítvány szerzesnél az oktató nem ülne az autóban, mintha a gyakorlatvezető a laborban nem lenne bent, vagy mondjuk az atlétika tanár csak a szigorlaton jelenne meg, addig autodidakta tanulás lenne, és bemondásra beírná a szintidőket. Mi a fene?!?

2023. ápr. 2. 10:20
 12/14 anonim ***** válasza:

11, hát, sajnos eléggé kihasználva érzem magam. Nagyon hamar elengedte a kezem a mentorom és az összes órát meg kell tartanom, úgy hogy mellette magántanárkodom is. Konkrétan a többi csoporttársam már végzett a gyakorlattal és negyed ennyi órát tartottak mint én. És nem azt mondom, mert oké, teljesítem az óraszámot szívesen, csak tényleg nem sok segítséget kapok, ennyi erővel már rendes tanárnak is elmehetnék...

De szerintem ez is csak egy árnyoldala a mai oktatásnak, le vannak terhelve és örülnek hogy csinálhatjak a dolgukat abban a 45 percben. Legalábbis nekem ez jön le.

2023. ápr. 2. 11:01
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

11. és 12. Az én mentoraim végig ott voltak minden órámon, amelyek után megbeszéltük az ott történteket. Az egyetemről is volt óralátogató.

Szerintem ez tanár függő, de mindenhol így kellene lenni. Ha nincs bent a mentortanár, nincs mit értékeljen.

A barátnőm ugyanarra az egyetemre és képzésre jár, de mások a tanárok és a mentortanárok és neki semmit sem segítettek,csak kritizálták.

2023. ápr. 2. 11:18
 14/14 anonim ***** válasza:
Felejtsük el ezt a kistanár megnevezést! Tiszteljük meg a végzős egyetemi tanárjelöltet azzal, hogy nem degradáljuk ilyen módon!
szept. 28. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!