Szabályos ez így a gimiben?
9.-es vagyok, gimibe járok, a sulinkban a közösségi órakat évfolyamra leosztva kötelező megcsinálni, pl.: 9.- ben 20 óra kötelező, ha nem akkor 2. félévben a suli kirendel valahova kötelezően és ha így sincs meg akkor megbuktatnak. Nem hiszem, hogy ez így szabályos, én azt hittem a 4 év alatt kell az 50 óra.
Ezenkívül elég sokat hiányoztam, és az ofő szólt, hogyha meglesz a 250 óra vagy 30% akkor osztályozó vizsga, de mindenből van elég jegyem, nem úgy van a szabály, ha megvan év végén a hiányzás és nincs elég jegy akkor lehet osztályozó vizsgára ítélni?
Hármas: Az én válaszomban is van elírás, jogiszony = jogviszony.
Négyes.
A közösségi szolgálatos biztosan nem. Én ilyet még nem is hallottam, egyszerűen nincs valóság alapja.
A második sem hinném hogy szabályos, bár ezt is mondták nalunk. De megvan a pedagógiai programban is, hogy egy órás tantárgyból X jegynek kell lennie stb.
Ha pedig ez megvan, nincsen osztályozó vizsga.
A közösségi szolgálat egyáltalán nem szabályos így. A ped. programba azt tudják beleírni, hogy ez az irányelv, hogy így végezzék a diákok a közösségi szolgálatot. De nem tehetik kötelezővé, hogy mikor csinálod. Eleve nem értem, hogy mit foglalkoznak ennyit ezzel a hülyeséggel a sulidban. Ahol én dolgozom, meg egy csomó másikban is, ezeknek az óráknak nagy részét csak beírja az iskola, aztán kész, nem foglalkoznak vele.
Az osztályozás: ha meghaladod az adott %-os értéket egy tárgy óráiról való hiányzásból, akkor osztályozó vizsgát kell tenned, kivéve HA a hiányzásaid ellenére van elég jegyed és HA a tanár úgy ítéli meg, hogy le tud azok alapján zárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!