Minimum hány fővel indul egy szak az egyetemen?
Tehát ha tegyük fel egy meghirdetett képzésre csak néhány ember jelentkezett vagy ért el megfelelő pontszámot, akkor attól még beindítják vagy van egy minimum létszám, ami alatt nem indul el az adott szak?
Tehát mondjuk 3-4 jelentkezővel biztos nem indul a szak, ezt ki dönti el?
Szakfüggő, és egyetem függő.
Korábban kiírták a keretszámokat a felvin, tól- ig, tehát min. x embertől indul, és max. mennyit vesznek fel.
Ez már nem látható a felvin.
De van olyan szak, ami pl. 5 fővel szokott indulni (ritkább Bölcsész).
Előző éves felvételi statisztikát nézz, mert ott látni, hogy kb. előző években mennyit vettek fel + mennyi a jelentkezettek száma.
Egyébként, ha nem indul a szak, az sajnos kockázat. Ha megjelöltél 3 nem túl népszerű szakot, nem túl népszerű egyetemen, akár az is előfordulhat, hogy egyik szak sem indul, és nem nyersz felvételt sehova sem...
Fasza!:(
Köszi!
Szerintem a tanári szakoknál elég nagy az átfedés. Pedagógiai targyak ugyanazok lesznek egy matek és egy magyar tanári képzesnél is.
Matekot meg tanul szerintem a fizikus, informatikus is.
Tehát nem sok olyan tárgy marad, ahol csak egy hallgató van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!