Miskolc Balázs Győző gimnáziumban milyen a művészeti
szak?
(Animáció, Grafika)
Milyenek az elvárások, tanárok, stb.
Tandíjas?
Nem mondom, hogy ne gyere, de szerintem ne legyen az első választásod. Gyere, ha szeretnél 13-14 órákat egyhuzamban bentmaradni (kilencedikben is), és ha nem zavar, hogy RETTENTŐ néha a kommunikáció, néha egy fontos eseményről (lásd: kötelező hétvégi mesterkurzus) a tanárok is csak péntek délután tudnak meg, szóval ne nagyon tervezz semmit előre. Egyébként a tanárok nagyrésze kedves, grafikán és animáción a szakmai tanárok kompetensek, tényleg tanulsz tőlük. A közösség is egész jó. Ja és igen, tandíjas.
febr. 13. 16:14
2/9 A kérdező kommentje:
Szia.
Már késő.😃🤭
Az első helyen szerepelt, fel is vették.
A nem művészetis tanárok sokszor túl követelnek, ahogy tapasztaljuk.
És lövésem sincs mi a gránátra fog elmenni az a havi 8 ezer.😃😃
elnéztem az évet😭😭 sok szerencsét/jó túlélést
febr. 13. 20:13
4/9 anonim válasza:
Ezt már csak azoknak írom akik esetleg még gondolkodnak azon hogy idejöjjenek. Ide jártam de nem sok jó emlék maradt meg. A tanárok többsége nagyon jófej bár voltak kivételek akiket annyira bebiztosított az igazgató hogy annak ellenére hogy több rendőrségi ügy is volt ellene a gyerekek zaklatása miatt még mindig taníthat és egyre több mindent tehet meg. Tehát a gyerekek érdekeit egyáltalán nem veszik figyelembe kérdem én akkor hogy lehet ezt egy olyan intézménynek nevezni ami gyerekekért érdekéért van ráadásul reformátusnak van címkézve nem meglepően semmilyen keresztény értékeket nem ismerve. Mit is értek ezalatt a gyerekek kutyapórázon vannak összekötve több sátánista szimbólumot is hordanak az öltözködési stílusukról meg nem is beszélve és ez teljesen megengedett senki nem szól rájuk a szakmai tanárok meg folyamatosan a vallás ellen beszélnek. Nagyon sok a kivételezés és hogyha egy egyetem a cél ami nem éppen a szakmáddal kapcsolatos akkor el is felejtheted hogyha nem jársz külön tanárokhoz mivel nem kapod meg itt azt a szintű felkészítést. Ha bejárós lennél esetleg, felejtsd el a szabadidőt mert itt nem létezik. Azt mondják ez mind a te érdekedben van hogy ilyen sok óra van egy héten de valójában a semmiért ülsz bent hogyha szakmai órákról van szó. Terítékek ami minden félév végén vannak…hát az is fergeteges aznapra már ne is tervezz semmit. Az igazgató néha bejön akkor leülni se lehet ez mind egy templom aljában van arról is mindjárt pár szó. Visszatérve semmi levegő mindenki fekszik mint valami zombi ha bejön az igazgató akkor vigyázban kell állni és le se lehet ülni megszólalni meg végképp bár nyílván van aki ezeket is megteheti megint a kivételezés ugye. Akkor térjünk ki a szakmai órákra mindez a templomba történik (?????) ez a templom le van pukkadva arról meg ne is beszéljünk ha ugye az érettségihez szükséges közösségi órákat leakarod tudni iskolai kereteken belül ne táboroztatásra számíts meg aranyos kis feladatokra nyáron a 30+ fokokba te csiszoljad a templomnak az ajtaját fesd ki a templomnak a falát és végezz el minden takarításhoz köthető feladatot úgy hogy egy jó szavuk nincsen ételt italt nem biztosítnak és meg se adják az adott órát mert épp leültél hogy el ne ájulj a dög melegbe vagy még választhatod azt hogy a temetőbe gyomlálj, másnak a sírhelyét rendbe tedd milyen jó kis feladatok nem? Már egyre kevesebb a jelentkező is tánc szakon fiút nem is tudom mikor láttam de már lassan lányt se fogok. Most mindennel próbálkoznak hogy egyáltalán akarjon ide jelentkezni bárki is, a social médián keresztül próbálják elérni a fiatalokat de remélem nem járnak sikerrel. Nem elég hogy elkérik a tandíjat amit nem tudom mire vernek el mert a templom azóta sincs felújítva a gépek alig működnek mind a templomban mind az iskolában. De a tandíj mellett még rengeteg pénz elmegy a felszerelésre is. Fotó szakra jelentkeztél a rajzot és a festészetet ugyanolyan komolysággal veszik mint egy grafikusnak. A 13 évfolyam okj-s képzése vicckategória nem is nevezhetjük annak az hogy összevonják a 12 és a 13. évfolyamot így semmilyen szakmai fejlődés nincs mert nem igazán tudnak így a tanárok figyelni erre. Az igazgató a tudtotokra fogja adni hogy nem vagytok ti művészek. Ha esetleg valamilyen tévedés folytán mégis itt kötsz ki sok sikert kívánok a túlélésre és egy jó pszichológus felkeresését is ajánlom.
jún. 21. 07:27
5/9 A kérdező kommentje:
#4-es, köszönöm!
Egy év távlatából mondhatom: tű pontos!Annyit tennék hozzá, hogy a szakmai tanárok jók, és bár a benti gépek lassúak, saját gépet, rajzpadot használnak, el tudják sajátítani a szakma alapjait.
Kifelejtetted a 0. órai tesit-úszást-sorban állnak a zuhanyzóhoz, télen is gyakran vizes hajjal villamosozzák át a fél várost, S ha ne adj isten késel az 1.óráról, már megy is az igazolatlan hiányzás.
Nagyon remélem megéri majd a rengeteg pénzt, a fáradságot, mert sajnos nincs más hasonló suli Miskolcon.
Mármint, ha a MOME, vagy más egyetem a cél.
Pályaválasztás előtt áll a lányom és nagyon érdekli a rajzolás.kicsit különc gyermek,nem olvad be a tipikus picsáskodó 13 évesek,az osztálytársai közé. Pedagógus barátnőm ajánlotta a b.gy.grafika szakot,azt mondja,most ez a leg gyermekbarátabb iskola miskolcon.de közben olvasom,hogy borzasztó sok időt kell az iskolában tölteni.így már akkor el is vagyok bizonytalanodva.mondjátok,hogy nézhet ki egy grafika szakos osztály órarendje? Bejárós lenne a lányom és hát írtátok itt fentebb,hogy felejtős.adjatok valami tanácsot nekem.
szept. 7. 08:13
7/9 A kérdező kommentje:
Szia.
Nyáron új igazgató lett, Humánusabb.
Sok minden változóban van.
Már 40 percesek az órák, heti 12 szakmai óra, de bármely szakra jár majd, ez összetett, 2-3 szakmai tantárgya lesz.
Kis létszámú osztályok.
Ha különc, itt jól fogja érezni magát, sokkal kötetlenebb, mint a többi suli, az én gyerekem is ezért ment oda, s bár a fenti kommenttek elrettentőek lehetnek, szereti a sulit, jó és összetartó osztályok,kis klikkek.
Gyertek majd el a bemutató napokra.!!:))
Nagyon köszönöm amit írtál.
Valóban rendszeres az,hogy estig kell benn lenni az iskolában?
szept. 19. 19:39
9/9 A kérdező kommentje:
Szia. :)
A 9. évfolyamon nekünk heti 2- 3 nap volt amikor ,ha jól emlékszem 18-óra után jött ki a suliból. Ezeken a napokon szakmai órái voltak délután, illetve AMI képzés. A szakmai órákat úgy képzeld el, hogy összevont órák(2-3 óra), tehát nem szaladgálnak a suli, és a templom, között óráról órára. Most 10.-ben kevesebb óraszámuk van. Ha van kérdésed, nyugodtan írj rám privát. :)
Kapcsolódó kérdések: