Van lehetőségem év közben iskolát váltani?
10. osztályos vagyok és gyűlölöm a mostani sulimat. A Budapesti Adyba járok és egy katasztrófa az egész iskola. Az osztályfőnököm beírt egy megrovást mert elmentem fogorvoshoz és szemészetre ahova megkérdeztem hogy elmehetek e és nem mondott semmit ezért az igazgatóhelyettestől kaptam kikérőt. De azt mondta hogy őt nem érdekli hogy ki engedett el mert ő az osztályfőnök és csak ő engedhet el. Miközben konkrétan a főnöke engedett el. Vittem is orvosi igazolást megmutattam az aláírt, pecsételt kikérőt és azt mondta nem érdekli és nem húzza ki a rovót. Az osztályban senki se szól hozzám, de beszólogatnak a ruháimra. Az magyartanár 15 perces késésekkel érkezik és nem is az anyagról beszél és minden tananyagot kiad hogy csináljuk meg pptnek nem is írunk vázlatot, franciából a 9.es könyv felénél se járunk mert egész heti órák mennek el házi ellenőrzéssel, a kémia tanár nem is tanít csak felolvassa a könyvet és elvárja hogy zero magyarázással megértsük aztán szivat a dogáknál, nekem meg fontos a kémia mert orvos szeretnék lenni ezért biosz tagozaton vagyok, a biosz tanár az nagyon jó. Töriből most fejeztük be a 9.es anyagot, a Matektanár aki az ofő negyedfokú törtes egyenleteket ad és elvárja hogy tudjuk megcsinálni emellett nem is a tananyagot tanítja hanem sokkal magasabb szintű matekot amihez könyvünk sincs és mi vagyunk a közepes matek csoport. Földrajzból idén kB csak 6 óránk volt megtartva mert a többi mind elmaradt. Emellett az osztályfőnöknek megkérdőjelezhető "játékai" vannak. Az egyik az volt hogy húzol egy nevet és az illetőt nyakon kell puszilni aztán megkapod az ő kártyáját és így megy a kör. A tanárúr is játszott. Behívott az irodájába hogy nézzem meg hogy ottvan e a bizonyítványom. Mögém állt, elhúzta a hajam és nyakon puszilt. Most két hete beteg vagyok úgyhogy nem mentem és nem is küldik el a házikat pedig több embertől is kértem, az osztály csoportba is írtam de senki se válaszolt. Úgyhogy elég sok okom van amiért el akarok jönni innen. A könyves Kálmán gimnázium természettudományos osztályába szeretnék menni. Ugye bioszos vagyok, szóval az nem gond. Max a kémiát és a franciát meg a töri kéne bepótolnom. Apukám tanár így át tudnának venni. Évközben át lehet menni? Illetve mit gondoltok a történtekről? Kicsit hosszú lett aki elolvassa annak köszi
16/l
Amit állítasz a tanártól az furcsa. A helyedben jelezném az igazgatónak. Természetesen kíváncsi lennék a másik fél verziójára.
Halkan jegyzem meg hogy a negyedfokú másodfokúra visszavezethető egyenleteket tudni illik a középső matekcsoportban. Az ofőd véletlenül nem valamilyen Laci bácsi?
A Könyvesbe nem vesznek át ha ezzel indítasz. Attól hogy apád tanár még nem biztos hogy Szepesvári (igazgató) át is vesz.
Gimiből gimibe mehetsz vagy szakosba
De szakos suliból csak szakos ha mehetsz, nincs gimi
És a második nyelvre figyelj! Ugyan az legyen
Amúgy nincs akadálya
Nem engedik át, ahogyan én tudom
Nagyon kicsi ra az esély, hogy felveszik oda, hisz két különböző színvonal
Az egyikben van kemia, biosz, fizika, foci a másikban nincs és ez lehet egy probléma, meg hogy szakot tanul
Van esély, hogy felvesznek, de az csak 0.1
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!