Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha már egyetemista vagyok, és...

Ha már egyetemista vagyok, és jelentkezek újra és felvesznek, muszáj be is iratkoznom? És ha nem, így elveszem a helyet más elől?

Figyelt kérdés

Orvosira járok, és van egy harmadik tárgyfelvételes tárgyam, amiből 1 vizsgaalkalmam maradt.

Ha esetleg nem sikerül, elbocsátanak.

Ezért az a tervem, hogy újra beadom a jelentkezést, hogy szeptemberben elfogadtassam a meglévő tárgyaim.

Ha mégsem lesz szükségem rá, mert sikerül a vizsgám, akkor tudok még csinálni valamit? Júliusban leadni a jelentkezést, vagy lemondani a helyemről?

Illetve, ha el is bocsátanak, de mégsem iratkozok be?

Van bármilyen szankció?

2023. febr. 15. 19:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

9: na, akkor a sértegetésed már érzelmi zsarolásba avagy fenyegetőzésbe is átcsapott, remek! :D

Szóval ha nem lesz elég orvos Magyarországon, az szerinted mind a kérdező miatt lesz, aki csúnya módon megfosztott mindenki mást a továbbtanulás lehetőségétől a lehetséges visszalépésével és keményen visszatartja az orvosokat is attól, hogy Magyarországon praktizáljanak.

Azért ennyire ne lovald magad bele szerintem! :)

2023. febr. 16. 15:26
 12/13 anonim ***** válasza:
Ha csak ő lenne, aki így gondolkozik akkor nem, de sajnos nem egyedül van.
2023. febr. 16. 15:32
 13/13 anonim ***** válasza:
49%

Én azt gondolom, hogy aki orvos akar lenni, az orvos lesz - akár csúszik egy évet, akár nem!

Az orvosok elvándorlása meg nem annak függvénye, hogy csúszással kezdték-e vagy fejezték be az egyetemet, hanem sokkal komplikáltabb ennél.

Kár lenne mindent azok nyakába varrni, akik "elvették" vagy nem vették el a "helyet" másoktól.

Szerintem a kérdező döntsön a legjobb belátása szerint és ne vadidegenektől kérjen feloldozást avagy megoldást az életére.

Minden úgy lesz, ahogy lennie kell!

Ha sikerül a vizsgája, akkor örülni fog, de ha meg nem és kicsapnák, akkor jó döntés újra kezdeni.

Szóval a kérdező teljesen jól gondolkodik a saját helyzetét nézve és szerintem nem kell, hogy bűntudata legyen ezért!

Sok sikert, kérdező!

2023. febr. 16. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!