Orvosi egyetemen tanulok, ahol 1,35 millió a tandíj. Hogyan lehet az, hogy 2db vizsgakurzusért 1,1 milliót kell fizessek?
Átsoroltak önköltséges képzésre, mert nem sikerült 2db vizsgám, az egyik 8 kredites a másik 3kr.
FM kurzusba (vizsgakurzus) tudom felvenni a tárgyakat a következő félévben, ami azt jelenti, hogy nem is járhatok be, csupán a vizsgaidőszakban engednek vizsgázni.
Ennek a díja, a TJSz-ben meghatározva a tandíj 50%-ka, plusz a kreditenként 45.000ft, szóval 675.000+495.000ft, ami 1.170.000ft.
Ez mégis hogyan lehetséges?
Tilos látogatnom az órákat, ha FM kurzusos vagyok, és csak vizsgázni mennék be nyáron ebből a 2 tárgyból.
Hogyan kérhetnek egy ilyenért ennyi pénzt?
Nincs semmi lehetőségem, csak az, hogy fizetnem kell, ha folytatni akarom?
A fizetési határidő természetesen most vasárnap, az e-mail pedig ma érkezett…
Megesik, hogy valakit átsorolnak, nem a világ vége. Nekem az egyik ismerősöm a legjobb tanuló volt gimiben, az orvosin meg megcsúszott 1-2 évet.
Gondolom diákhitel nem játszik, hisz azt félévente 1x folyósítanak, DE mindenképpen nézz utána.
Mondjuk ha nem ötödéves vagy, akkor nem érdemes felvenni, mert tényleg bazi drága lesz. 4-5+ millió hitellel indítani meg nem kellemes, bár a mostani orvosi fizetésekből már ki lehet csengetni rezidensként is gyorsan, ha a szülőknél laksz.
Talán az a legjobb megoldás, hogy újrafelvételizel és elfogadtatod a tárgyaid amik eddig sikerültek.
Kellemetlen egy helyzet, nem tagadom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!