OE NIK mellett munka vagy dualis kepzes?
Egyértelműen a munkát javasolnám. Nálam ez kb úgy működött, hogy az első 3 félévben letoltam minden tárgyat, amit előre lehetett, utána, szigorlat és szakosodás után már jelentősen lazult a képzés, a bejárós órák zömén is tudtam ho-ból főállásban dolgozni. Előtte nem volt egyszerű, most változott a tanterv, nem tudom, nektek milyen lesz, de nálunk az első 3 félév elég húzós volt.
Én a helyedben egyébként nem erőltetném azt a nappalis képzést, ha ennyire kell a pénz. Kurvára fölösleges.
Én az ÓE AMK-ra járok szintén mérnökinfóra remélem segít valamit, gondolom a NIK-en sem sokkal másabb.
Itt alapvetően tömbösítve vannak az órák Hetfő-Csütörtökön van csak tanítás. Így a duálisosok tudnak menni pénteken dolgozni. A szorgalmi időszak alatt heti 8 órát dolgoznak, a szorgalmin kívül pedig heti 40-et. A pénzt ösztöndíj formájában kapják ez a minimálbér 65%-a (150800 ft), vagyis ugyanannyi heti 8 és heti 40 óra munka esetén is. Ez a heti 40 óra csak a vizsgaidőszak szempontjából érdekes mert van ahol hazaengednek tanulni, máshol meg szabi vagy fizetésnélkülire kell menned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!