Harmadszorra felvettem egy tárgyat és megbuktam. Most mi lesz? ELTE BTK orosz szak
Még nem használtam fel semmi kérelmet, de még nem iratkoztam be a következő félévre neptunban. Először iratkozzak be, és utána nézzek utána a kérvénynek? Honnan tudom, hogy elbocsájtottak? Lehet, hogy nem bocsájtanak el feltétlen, miért feltételes módban fenyeget a neptun kezdőlapja? Milyen kérvényre van szükségem, ha egyáltalán van?
Csomó adminsztrációs dolgot nem értek, és talán le van írva valahol bonyolult módon, de ki tudja hol.
"A HALLGATÓI JOGVISZONY MEGSZŰNÉSE
[...]
52. § (1) Az Nftv. 59. § (3) bekezdés b), c) pontjában és (4) bekezdésében foglalt
feltételek teljesülésén túl – az Nftv. 59. § (3) bekezdés a) pontjában adott felhatalmazás alapján – el kell bocsátani a hallgatót a szakról, ha
a) egy, a szak képzési tervében szereplő tanegységet háromszori, nyelvi alapvizsga
esetében négyszeri felvétel után sem teljesített; [...]"
"A MÉLTÁNYOSSÁG
143. § (1) Különleges méltánylást érdemlő körülmények esetén a dékán a Különös
részben meghatározott esetekben – a hallgató kérelmére – a jelen Szabályzat bármely rendelkezésétől eltérően rendelkezhet, illetve határozhat.
(2) A méltányossági jogkörben meghozott döntéshez a dékán köteles kikérni az
ügy tárgya szerint érintett oktatási szervezeti egység és/vagy oktató, vagy illetékes testület/bizottság véleményét.
(3) A dékán különösen a hallgató családi és életkörülményeit befolyásoló rendkívüli és bizonyított tények, események esetén gyakorolhat méltányosságot.
(4) Nincs helye méltányosságnak
a) a felvételt elutasító határozat esetén,
b) ha a hallgató a saját felróható magatartása vagy mulasztása miatt került rendkívüli helyzetbe, kivéve, ha a magatartás vagy a mulasztás súlyához képest aránytalan a jogkövetkezmény.
(5) A dékán méltányossági döntés keretében tanulmányok teljesítése alól felmentést nem adhat."
Infók az ELTE HKR-éből, forrás:
A méltányossági kérelem részleteiről a kar Tanulmányi Hivatalánál érdeklődj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!