Mit mondhatnék annak az ismerősömnek aki gyűlöli az iskolát?
Van egy ismerősöm 16 éves fiú, 10.évfolyamba jár.
Utálja az iskoláját. Szerinte a tantárgyak fölöslegesek, nincs értelme bejárnia 8 órát mert úgy gondolja neki egyedül is menne otthon.
utálja az iskola hangulatát hogy "mindenki utál mindenkit"
ha rajta múlna a középet sem végezné el.
Mit kellene mondanom ezekre? Hogy tehetném könnyebbé neki a suli gondolatát?
Az élet nem habostorta/nem fenékig tejfel.
A muszáj dolgokat is meg kell csinálni.
Ha 16 éves akkor a tanév végéig tanköteles. Utána elmehet dolgozni. Viszont ha nincs tanulói jogviszonya akkor nem jár neki diákigazolvány és a vele járó kedvezmények (például, 3500 Ft-os diákbérlet helyett 9500 Ft-os dolgozó bérlet) nincs diákmunka, a szülei nem kapják utána a havi 13000 forintos családi pótlékot, egy idő után maga után kéne fizetni a TB-t (kb 9000 Ft/hó). Persze nyugodtan elmehet dolgozni, de 16 évesen, 8 átalánossal és "utálok mindent" mentalitással nem fognak kapkodni érte a ,munkaerőpiacon. A szülei 18 éves koráig kötelesek eltartani aztán meg kirakhatják.
Én ugyanilyen balfasz voltam érettségi után. Nem akartam továbbtanulni, ezért apám egy kőműves haverjához berakott melósnak. 4 hónapot bírtam aztán jelentkeztem egyetemre. Kellett ez a pofon az élettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!