ELTE biológia szakhoz két emelt érettségi kell?
Nézegettem a felvi oldalát, de nem igazán tudtam eligazodni rajta.
Biológián kívül kell még másik tantárgyból is egy emelt érettségi az elte biosz szakára?
Nem tudom te pontosan mit találtál, de az érettségi követelményeknél le van írva, hogy legalább egy érettségit emelten kell teljesíteni, tehát nem kell kettő (azonban ajánlott).
Én 2024-ben fogok felvételizni (bocsi, ezt elfelejtettem írni), akkor változnak az egyetemeken a felvételik. Ezért zavarodtam össze egy kicsit.
Most néztem meg az ELTE honlapján, ott egyértelműbben le van írva. Nem kell két emelt 2024-ben.
Látom igazából megtaláltad a választ, de fogadj meg egy jó tanácsot:
Ne érettségizz kémiából, de vedd fel mint fakultáció, csináld, tanuld rendesen azt is. Én 0 kémia tudással jöttem el és bár minden tárgyam meglett csúszás nélkül, ami kémiás volt, de nagyobb szenvedés árán, mint azok akik korábban tanultak kémiát és elsajátították magát a kémiás szemléletmódot.
Tehát a szakot el lehet végezni úgy is könnyen, ha nem tanulsz kémiát, de könnyebb ha igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!