Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Most akkor tényleg csak egy...

Most akkor tényleg csak egy hosszú hétvége lesz a tavaszi szünet?

Figyelt kérdés
Néztem a szünetet, egy oldalon meg is találtam. Azt írták, hogy a szünet első napja nagypéntek (amúgy is munkaszüneti nap és az utolsó napja a húsvét utáni kedd. Vagyis a két piros betűs ünnep, a hétvége és amit valójában adnak az 1, azaz egyetlen nap. Lehet hogy én emlékszem rosszul, de ez mindig ilyen karcsú volt?
2023. jan. 13. 23:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Unalmas nyári szünet? Jujj, ennyire ne legyél már fölnőtt!!! :D
2023. jan. 14. 10:26
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert a nyári szünetben általában nagyon meleg szokott lenni, kisgyerekeket tanítani abban a nagy melegben pedig nem lehet. Tehát olyan napközis tábor jellegű lenne a gyerekeknek. Nem köszönnék meg még a középiskolások és az egyetemisták sem.
2023. jan. 14. 10:36
 13/17 A kérdező kommentje:
Igen, ezt már hallottam tanároktól is. De ez kb a duma része. Legalábbis nálunk nem úgy van, hogy június 10-én még kellemes tavaszias idő van és egy hét múlva forróság. Június elejéb pont olyan meleg van, mint a végén. Sokszor már májusban is forróság van, mégsem küldik haza a gyerekeket.
2023. jan. 14. 10:53
 14/17 anonim ***** válasza:
Ugye tudod, hogy ez nagyon silány érv? Azért, mert nem lehet az összes forró napot kiiktatni a tanévből, azért még annyit se iktassunk ki? Azért június közepén még nem szokott olyan kánikula lenni, mint később!
2023. jan. 14. 11:04
 15/17 A kérdező kommentje:

Nem is azt mondtam, hogy egész nyáron legyen iskola. De hogy június 14-ig van vagy június 19-ig kb mindegy. Vagy ebben a pár napban emelkedik drasztikusan a hőmérséklet?

A tavaszi szünet pont a kikaocsolódásra lenne jó, ami igenis kell a gyerekeknek.

Az hogy most hosszú volt a téli...semmire se volt jó, csak arra hogy a fűtésen spóroljon az állam. De esős, sáros szar évszak már a tél. Kimenni nem lehet. Jobbára ültek a gyerekek a lakásban.

2023. jan. 14. 11:36
 16/17 anonim ***** válasza:
Borzasztóan nem mindegy! Borzasztóan nem!!! Tudniillik már június 15-re is mindenki masszívan túllépte a tűréshatárát! Már akkor se lehet se tanulni, se tanítani!
2023. jan. 14. 13:54
 17/17 anonim válasza:

Azt nem tudom, hogy régen hogyan volt, én 2006-ban voltam első osztályos, akkor már így volt, ahogy most. 9 nap az őszi szünet (1 hét + a 2 hétvége), dec.21/22. - jan.2 a téli szünet, és 6 nap (csütörtök-kedd) a tavaszi. És jún.15-ig tart az iskola.

Fater mondja csak néha, hogy az ő idejében még szombaton is volt iskola.

Van a távoli rokonságban tanítónő, tavalyi tanévben volt olyan, hogy annyi tanár meg gyerek lett covidos, hogy már nem lett volna értelme bemenni, haladni a tananyaggal, ezért elrendeltek 2 nap rendkívüli szünetet (egyik hét csütörtök-péntek), amit viszont úgy pótoltak, hogy utána 2x szombaton (!) is bementek. Ezzel pl. nem értettem egyet, szerintem értelmesebb lett volna inkább jún.15 helyett 17.ig járni.

Feltételezem általános iskoláról szól a kérdés, júniusi iskola ide vagy oda, az utolsó hét már lazulás, nem tanulnak a gyerekek, csak bejárnak, de ilyenkor már csak mesefilmezés, fagyizás, játszóterezés, udvari mászkálás, egyéb órai játékos feladatok vannak.

2023. jan. 14. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!