Egyetemi filozófia szakos tanár diplomával milyen tantárgyakat taníthatok általános iskola felső tagozatában?
Hát elvileg semmit. Gyakorlatban meg menj be és kérdezd meg, mert a mostani tanárhiányban lehet, hogy bármit, amit te elvállalsz.
Nálunk pl. énektanár tartja az informatikát.
Tanári diplomám van. És emiatt a cikk miatt kérdezem: [link]
Valami nem stimmel a fentebbi vàlasszal mert itt világosan azt írják, hogy a szakképesítés nélkül tanítanak országuknkban elég sokan.
Azt is leírtam, hogy elvileg nem taníthatsz szaktárgyat, a gyakorlatban meg énektanár tartja az informatikát. Tehát be kell menni, és megkérdezni.
A lányomnak egy technika-könyvtár szakos pasi tartotta alsóban a matekórát. Meg vannak szorulva az iskolák, bármi lehet manapság.
Mi az, hogy tanári diplomád van?
Ahova én jártam, ott ez úgy működött, hogy volt a Pedagógia Tanszék, és mindenki oda járt, a matekos, a magyaros, a mérnök is. Ennek ellenére, nekem a diplomám nem úgy van kitöltve, hogy tanári diploma, hanem, hogy magyar nyelv és irodalom tanár.
Filozófia szakos tanári diplomával lehetsz kollégiumi nevelőtanár hivatalosan is, ott nem számít a szak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!