Szakdolgozat megírásában segítség?!
Pár dolog nem tiszta a szakdolgozat megírásával kapcsolatosan ,tudom hogy minden egyetem más de semmilyen információt nem találtam ezekkel kapcsolatban:
-a képeket amiket beillesztettem be kell e hivatkozni úgy mint az irodalomjegyzéket?
-a wordben mit jelent a vancouver stílus az irodalomjegyzék készítésénél?
- szakdolgozat bírálót nekem kell felkérni? ezt nem a suli intézi amikor leadom a szakdogá?

ICMJE2
(Vancouver) stílus
Forrás Hivatkozás stílusa
Teljes könyv 1. Fonyó A. Az orvosi élettan tankönyve. Budapest:Medicina; 2011.
p. 72-7.
Könyvfejezet
2. Davoren JB. Blood Disorders In: McPhee SJ, Lingappa VR,
Ganong WF, Lange JD, editors. Pathophysiology of Disease. 2
nd
Ed. Stamford (USA): Appleton & Lange; 1997. p. 98-123.
Folyóiratcikk
(1-6 szerző)
3. Penaloza A, Melot C, Motte S: Comparison of the Wells score with
the simplified revised Geneva score for assessing pretest
probability of pulmonary embolism in Thrombosis Research
2011;127:81-4.
Folyóiratcikk
(6-nál több szerző)
4. Nolan JP, Soar J et al. European Resuscitation Council Guidelines
for Resuscitation 2010 Section 1. Executive summary.
Resuscitation 2010;81:1219–76
Online elérhető
forrás
5. Ouellette, Daniel R. Pulmonary Embolism. Medscape Refernce.
[Internet] 2013. január 18. [cited 2013 Feb 15.] Available from:
Bírálót nem te választasz.

Az ábrák forrását is fel kell tüntetni.
A bírálót nem neked kell felkérned.

Ábrákhoz kell cím is (wordben szúrd be, ne csak odaírd), ebből készít majd a word ábrajegyzéket (ha kell nektek), a forrást meg ugyanúgy meg kell jelölni (a saját szerkesztést nálunk pl nem kell feltüntetni, de minden más esetben meg kell adni a forrást, ha tudjuk, akkor oldalszámmal).
Ezt a stílust nem ismerem, ha nincs benne a wordben, akkor meg kell nézni a neten, hogy hogy hivatkozik. Vagy használj hivatkozáskezelőt (Zotero pl), abban sokkal több opció van, én jobban szeretem mint a word sajátját.
Általában nem te kérsz fel bírálót, de ez is egyetemfüggő, nekem van olyan ismerősöm, akinek magának kellett keresnie, de szerintem nem ez a jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!