Ha jelentkeztem egy vizsgaidőpontra és nem megyek el, jelentkezhetek az UV időpontra?
Még kamu orvosi igazolással sem, én így próbáltam. ELTE ÁJK Római jog.
Maga a Prof elutasított. :)
Nem tudom, mennyire egységes, de elvileg az uv annak van, aki abban a félévben az adott tárgyból rendelkezik már legalább egy elégtelen jeggyel. Viszont van, aki úgy írja ki, hogy első vizsgának is engedi felvenni. Mivel nincs oktatói felületem, így csak azt sejtem, hogy van egy rublika, ahol az oktató bejelöli, hogy sima vagy uv a vizsga típusa. Ha csak a leírásba adja meg, hogy uv, akkor jegy nélkül is mehet.
Van viszont olyan, hogy a rendszer engedi, mert szabályos lenne, viszont az oktató saját maga határozza meg. Pl. nálunk volt olyan, hogy aki első vizsgán megbukott, ami írásbeli volt 15 különböző feladattípussal, az utána csak egy külön időpontban mehetett uv-ra, ami viszont már szóbeli tételekből állt. Szóval a tanár nem engedte, hogy az írásbelit írásbelivel akard javítani.
ELTE TTK
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!