Magyar képzőművészeti eggyetemre, vagy bármely más fősulira bekerülhetnék?
A MOME-ra is jelentkezhetsz (ez a volt Iparművészeti Egyetem, még korábban Iparművészeti Főiskola ), itt alkalmazott művészeteket tanulnak, ezekből választhatsz egyet és azon belül is szakosodnod kell a későbbiekben. Egyébként elég változó, hogy mely szakokra milyen nehéz bekerülni (pl. textil szakra sokkalta több a túljelentkezés, mint a kerámia/üveg (hivatalosan szilikát
szakra).
Ha ennyire tudatos vagy, a következő 4 évet erre áldozod,és legkésőbb tizenegyediktől eljársz hetente egy jó tanárhoz, meg nyaranta képzőművészeti táborba, szerintem jók az esélyeis a bekerülésre, akár elsőre is.
De ha "csak" másodjára vagy még később jutsz be, az se baj! És lehet egy B terved is, valami teljesen más egyetem, szak, oda is felvételizz, ne csak az iparra/képzőre, hogy ha nem sikerül, akkor is legyen valami biztos alapod.
Először nagyon nézd át a magyar nyelvtant.
Másodszor: érdemes megnézni a művészeti karok felvételi követelményeit, ahol általában be kell mutatni kész munkákat, illetve, alkalmassági vizsga van: ott helyben kell rajzolni illetve alkotni valamit a megadott szempontok alapján, és elbeszélgetés is van, ahol megkérdezik, hogy miért is mész arra a szakra, és mennyire vagy otthon a témában (művészet-történelem, szakszavak).
Szóval, ha ilyen irányba akarsz elmenni érdemes képezned magad, sokat gyakorolnod, alkotnod és ezeket hozzáértőnek bemutatni. Nekem is mondták általánosban, hogy szépen rajzolok, de az messze távol van attól a szinttől amit elvárnak.
Nem árt ha művészeti szakközépbe mész, mert csak ott kaphatod meg igazán a kellő alapokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!