Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Az iskolákban miért álltak...

Az iskolákban miért álltak meg kb 100 éve az időben a művészegi ágakat tekintve?

Figyelt kérdés
Gondolok pl arra, hogy az irodalomban főként nincsenek művek, amik a második vh után íródtak. Zene ugyanez, képzőművészet dettó, ez miért van?

2022. dec. 7. 14:57
 1/8 anonim ***** válasza:
65%
Nem tudom, te hova jársz/jártál, de nekünk anno 2012-ben a Tetovált lány is kötelező volt.
2022. dec. 7. 15:15
 2/8 anonim válasza:
100%

Nekem soha nem is volt megtartva egy normális rajz vagy zene ora,most 19 vagyok. Rajzon mindig osztalyfonoki órát tartottunk,éneken pedig újra és újra ugyanazokat a népdalokat vettük át amit általánosban.

Ha megnezed a reálos tárgyak sokkal jobban előtérbe kerültek,az ehhez kapcsolódó szakmák is. Én humános osztályba járok,napi szinten megkapjuk hogy mennyivel butabbak vagyunk mint mondjuk egy bioszos vagy matekos osztály. Most vagyok palyavalasztas elott,szeretnék egy olyan szakot választani egyetemen ami főként human beállítottságú,nem bufeszak és nem halnék ehen a diplomámat. Hát, nagyon nincs könnyű dolgom.

2022. dec. 7. 15:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem álltak le, pl, irodalomból is van kortárs irodalom tanítás. Sajnos a készségtárgyak pedig nincsenek megbecsülve, pedig még a heti 1 óra is sokat számítana, már ha megtartanák.
2022. dec. 7. 17:14
 4/8 A kérdező kommentje:

Nekünk alsóban volt a Rumini, de úgy gondolom, hogy hiába van egy-egy kivételével, az még nem oldja meg a problémát.

Szerintem nem időrendi sorrendben kéne haladni, az irodalom nem történelem, hanem "irodalmi sorrendben". Ez alatt azt értem, hogy először végigmehetnénk a műnemeken (ez most is van), utána részletesen a műfajokon, először a ponyvával kezdve (pl fantasy, sci-fi, egyéb kortárs művek), és ahogy érik az osztály úgy mennénk egyre magasabbra irodalmi szinten is.

Remélem értitek

2022. dec. 7. 17:14
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
4. Az irodalom a történelem része, attól nem választható el, komplexen kell nézni az adott kort.
2022. dec. 7. 17:17
 6/8 A kérdező kommentje:

Igen, de sokkal emészthetőbb, ha fokozatosan "nehezednek" az olvasmányok. Egy általános sulis biztos a Szent Péter esernyője miatt fog megszeretni olvasni, és nem fogja tudni értékelni sem. Egy kilencedikes sem az Antigonét, az Odüsszeiát, és sorolhatnám

2022. dec. 7. 17:20
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
6. Igen, igaz, hogy már rég át kellett volna gondolni a tananyagot, ez ami most van, elavult és nem segít megszerettetni az olvasást.
2022. dec. 7. 17:28
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Az az időszak még nem a történelem, hanem a politika része. Úgyhogy egyszerűbb kihagyni a szocreált, Wass Albertet, és a táncház mozgalmat. Inkább nem tanítanak semmit egy átpolitizált időszakból.
2022. dec. 7. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!